Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προκλητική επίσκεψη του προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Στην Ξάνθη ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τουρκίας

Επίσκεψη αστραπή, η οποία «βαπτίστηκε» – όπως άλλωστε συνηθίζεται – ως ιδιωτική πραγματοποίησε την Πέμπτη (22/09) στην Ξάνθη ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του XanthiNea.gr.  




Το πρόγραμμα των συναντήσεων του περιελάβανε επαφές με τον νέο ψευτομουφτή καθώς και επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Μετέ, του μέχρι πρότινος ψευτομουφτή Ξάνθης, αλλά και επίσκεψη στην αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης. Η κινητοποίηση από πλευράς της Αστυνομίας ήταν μεν διακριτική, αλλά παράλληλα και αισθητή, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη. 

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του στην Ξάνθη, ο Μουσταφά Σεντόπ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε «συμπατριώτες» του και σε «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», προχωρώντας έτσι σε μια ακόμη προκλητική δήλωση από πλευράς Τούρκου αξιωματούχου, και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους.

«Επισκεφτήκαμε τον Μουσταφά Τραμπα, ο οποίος εξελέγη Μουφτής Ξάνθης με τις ψήφους των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και τον συγχαρήκαμε. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την εκτίμηση και τις ευχαριστίες μου στους συμπατριώτες μας και τους εκπροσώπους τους που έδρασαν με μεγάλη ωριμότητα κατά τη διαδικασία επιλογής του μουφτή» ανέφερε ο ίδιος.

Προκλητική επίσκεψη του προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου στην Ξάνθη

Προκλητική επίσκεψη του προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου στην Ξάνθη

Προκλητική επίσκεψη του προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου στην Ξάνθη

Ανάμεσα σε αυτούς που συνόδευσαν τον πρόεδρο του τουρκικού κοινοβουλίου ήταν τόσο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν όσο και ο Δήμαρχος Μύκης. Άξιο αναφορας το γεγονός μάλιστα πως ο κ. Ζεϊμπέκ βρέθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες στο προσκήνιο της πολιτικής κόντρας ανάμεσα στο Ελληνικό ΥΠΕΞ και στην Άγκυρα, με αφορμή παρέμβαση του σε τηλεοπτικό τουρκικό σταθμό και την αναφορά του σε «τουρκική» μειονότητα της Θράκης, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Επίσκεψη στην Κομοτηνή 

Η Ξάνθη, φυσικά, δεν ήταν ο μόνος σταθμός της «ιδιωτικής» περιοδείας του προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου, καθώς το πρόγραμμά του περιελάβανε και αντίστοιχες επαφές στην Κομοτηνή, τόσο στο Τουρκικό Προξενείο όσο και με στελέχη της μειονότητας. 




Αξίζει να σημειωθεί πως το χρονικό σημείο της επίσκεψης δεν είναι τυχαίο, μιας και πραγματοποιείται εν μέσω των σκληρών και διαρκών προκλήσεων της Τουρκίας, η οποία επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, ενώ ως γνωστόν ο Μουσταφά Σεντόπ είναι πλήρως συντασσόμενος με τη γραμμή Ερντογάν και σκληροπυρηνικός αυτής.

Στην Ξάνθη ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τουρκίας

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα