Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ η ΠτΔ [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ η ΠτΔ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που έλκει την καταγωγή της από την ορεινή Ξάνθη, παρέστη στην εξόδιο ακολουθία της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ στο Αββαείο του Westminster, στο Λονδίνο, και στη δεξίωση που παρατέθηκε, αμέσως μετά, από τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου James Cleverly.

Ακολουθεί η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας:




«Η Βασίλισσα Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια της μακράς της θητείας, υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση.

Εξασφάλισε τη σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και εδραίωσε τις σχέσεις του με την Κοινοπολιτεία και τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελώντας το σημείο αναφοράς στην πορεία της χώρας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα.

Τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού, που βλέπουμε έκδηλα από τον βρετανικό λαό στους δρόμους του Λονδίνου, θα την συνοδεύουν για πάντα».




Χθες, η κυρία Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ στους Αρχηγούς Κρατών και τους υπόλοιπους επίσημους προσκεκλημένους. Στη συνέχεια μετέβη στο Westminster Hall, όπου απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα Βασίλισσα.

Στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ η ΠτΔ

Στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ η ΠτΔ

Στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ η ΠτΔ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα