Στην Ξάνθη ο Συρίγος – Αυτοψία στο ακίνητο για το Σχολείο του Δροσερού

Στην Ξάνθη ο Συρίγος – Αυτοψία στο ακίνητο για το Σχολείο του Δροσερού

Τη διαβεβαίωση ότι θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ανέγερση μιας σχολικής μονάδας «που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός καλού δημοτικού σχολείου» εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, κατά την επίσκεψή του στο Δροσερό.

Σήμερα το μεσημέρι, δύο μέρες μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο Υφυπουργός, καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Εύη Στυλιανίδου επισκέφθηκαν το ακίνητο, που πρόσφατα περιήλθε στο Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας και για το οποίο η δημοτική αρχή σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Δημοτικού Σχολείου.

Ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι βασικό μέλημα, είναι ο χαρακτηρισμός του ακινήτου ως «χώρος εκπαίδευσης» και τόνισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο, τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ θα εστιάσει στην προσπάθεια για την αποφυγή των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, που θα προκύψουν, σε κεντρικό επίπεδο.

«Προτεραιότητά μας είναι πάντα η δημόσια εκπαίδευση. Όταν αυτή αφορά σε έναν οικισμό, όπως το Δροσερό, αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία», σημείωσε.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι ξεκινά μια περίοδος συνεργασίας για την επίτευξη του στόχου, «τη δημιουργία ενός σύγχρονου, πρότυπου Δημοτικού Σχολείου για τα παιδιά του Δήμου μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί, ότι το απόγευμα ο κ. Συρίγος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου που συνυπογράφει με τον Ευάνθη Παπαβασιλείου, με τίτλο «Μικρασιατική Καταστροφή 50 ερωτήματα και απαντήσεις», εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال