Τα Λύκεια Ελληνίδων Ξάνθης και Καβάλας ετοιμάζουν βαλίτσες για το Κουρδιστάν

Τα Λύκεια Ελληνίδων Ξάνθης και Καβάλας ετοιμάζουν βαλίτσες για το Κουρδιστάν

Το ξημέρωμα της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου αναχωρούν για το Ιρακινό Κουρδιστάν τα Λύκεια Ελληνίδων Καβάλας και Ξάνθης, με προορισμό την πόλη Σουλεϊμανίγια. Η 50μελής αποστολή θα πλημμυρίσει με άρωμα Ελλάδας το αναστηλωμένο ελληνορωμαϊκό θέατρο της πόλης την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, και μάλιστα θα είναι η πρώτη παράσταση που θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο θέατρο.

Τα δύο Λύκεια Ελληνίδων δέχθηκαν πρόσκληση από τον γενικό πρόξενο στο Ιρακινό Κουρδιστάν, Σταύρο Κυρίμη.

Το ταξίδι θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, που είναι η μέρα επιστροφής στην Ελλάδα και περιλαμβάνει –εκτός από τη μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση στο ελληνορωμαϊκό θέατρο της Σουλεϊμανίγια–, επίσκεψη στο ελληνικό προξενείο της Ερμπίλ (η αρχαία ελληνική πόλη Άρβηλα), παρουσία και του Έλληνα πρέσβη στη Βαγδάτη, Λεωνίδα Κοντοβουνήσιου.

Στόχος της ελληνικής αποστολής στο μακρινό Ιράκ είναι η ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων, και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας.

Πηγή: pontosnews.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال