Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Tik Τokers: Νέοι, ψηφιακοί σταρ και πλούσιοι

Κοινοποίηση

Tik Τokers: Νέοι, ψηφιακοί σταρ και πλούσιοι

Μια νέα γενιά ψηφιακών celebrities έχει έρθει στο προσκήνιο, χάρη στην τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει το Tik Tok τους τελευταίους μήνες. Αρκετοί ωστόσο, είναι οι διάσημοι Tik Tokers οι οποίοι δηλώνουν πως είναι δύσκολο να κερδίσουν χρήματα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Σε αντίθεση με το YouTube, που διαθέτει ένα καθιερωμένο πρόγραμμα διαφημίσεων βάσει του οποίου ένα ποσοστό των εσόδων πηγαίνει στους κατάλληλους χρήστες, το TikTok μόλις, πρόσφατα άρχισε να πειραματίζεται με την πληρωμή των influencers μέσω ενός ταμείου εσόδων, του Creator Fund.




Πόσα κερδίζουν οι TikTokers

Αν και οι πληρωμές μέσω του Creator Fund δεν υπολογίζονται με βάση τις προβολές κάθε βίντεο, το ποσό που θα κερδίζει ένας ψηφιακός δημιουργός ανέρχεται σε μερικά μόλις δολάρια για κάθε χίλιες προβολές αποκάλυψαν TikTokers στο BusinessInsider.

Κορυφαίοι δημιουργοί του TikTok όπως ο Χανκ Γκριν και ο MrBeast έχουν μιλήσει δημόσια για τις χαμηλές αμοιβές. Μάλιστα, ο Γκριν αποκάλυψε πως τον Ιανουάριο έλαβε αμοιβή μεταξύ 0,02 και 0,03 δολαρίων για κάθε χίλιες προβολές στο TikTok.

Ο Πρέστον Σίο, ο οποίος έχει τώρα 2,3 εκατομμύρια οπαδούς στο TikTok, κέρδισε συνολικά περίπου 1.664 δολάρια από το Creator Fund μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2021. Ο λογαριασμός του στο TikTok κερδίζει από 9 έως 38 δολάρια την ημέρα κατά μέσο όρο. Άλλοι δημιουργοί που αποκάλυψαν τα κέρδη ανέφεραν παρόμοιες ημερήσιες πληρωμές.




Το Creator Fund ωστόσο, δεν είναι το μόνο εργαλείο δημιουργίας εσόδων εντός εφαρμογής για τους TikTokers. Υπάρχουν επίσης, και οι influencers οι οποίοι κερδίζουν χρήματα λαμβάνοντας εικονικά «δώρα» κατά τη διάρκεια ζωντανών ροών, τα οποία στη συνέχεια, μπορούν να τα εξαργυρώσουν σε μετρητά. Η δημιουργός περιεχομένου ASMR, Λούσι Ντέιβις, για παράδειγμα, δήλωσε ότι κερδίζει μεταξύ 20 και 300 δολαρίων κάθε φορά που κάνει κάποιο live στην πλατφόρμα. Τέλος, υπάρχουν και TikTokers, οι οποίοι κερδίζουν χρήματα μέσω χορηγιών.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα