Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ συγχαίρει τον νέο «ψευτομουφτή» στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ συγχαίρει τον νέο «ψευτομουφτή» στην Ξάνθη

Την πλάτη στο Τουρκικό Προξενείο γύρισε για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες της Άγκυρας. 

Ο λόγος για τις «κάλπες» που έστησε το Τουρκικό Προξενείο για την «εκλογή» νέου «ψευτομουφτή» στην Ξάνθη, μια διαδικασία στην οποία συμμετείχε ένα ιδιαίτερα μικρό ποσοστό της μειονότητας. 




Ωστόσο οι «εκλογές», που δεν έχουν φυσικά καμία νομική αναγνώριση και βάση, τη στιγμή μάλιστα που στην Ξάνθη υπάρχει νόμιμος και αναγνωρισμένος Μουφτής. 

Συγχαρητήρια από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας… 

Τα συγχαρητήριά του για την «εκλογή» -δια βοής- ψευτομουφτή, απέστειλε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο άφησε αιχμές για «πιέσεις» της Ελλάδας, ενώ την κάλεσε να κάνει σεβαστά τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων πολιτών της.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά το θάνατο του Μουφτή Αχμέτ Μετέ, οι συμπατριώτες μας στην Ξάνθη εξέλεξαν τον νέο τους μουφτή ως αποτέλεσμα των εκλογών που έκαναν με ενότητα και αλληλεγγύη.

Δες μέσα σε 1′ πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες




Συγχαίρουμε τον νέο Μουφτή Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα, που κέρδισε τις εκλογές στις οποίες είδαμε έντονη συμμετοχή και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις προσπάθειές του για προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων και ελευθεριών της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Εκτιμούμε επίσης τις προσπάθειες του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, το οποίο έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για τη διοργάνωση των εκλογών με τρόπο που να αντανακλά τη βούληση της Μειονότητας, παρόλες τις πιέσεις.

Με την ευκαιρία αυτή, αναμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τα θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, τα οποία διασφαλίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες και τους διεθνείς κανόνες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, και στο ίδιο πλαίσιο τη βούληση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, όπως κάναμε μέχρι τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα