Τούρκος αναλυτής: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται για να αποτρέψει τουρκική επίθεση στη Θράκη»

Τούρκος αναλυτής: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται για να αποτρέψει τουρκική επίθεση στη Θράκη»

«Η Ελλάδα εξοπλίζεται σε Αιγαίο και Θράκη προκειμένου να αποτρέψει στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας» λέει προκλητικά ο αναλυτής και πρώην στρατιωτικός Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό δίκτυο Haber Global και στην εκπομπή της δημοσιογράφου Σαϊνούρ Τεζέλ η οποία -επίσης- φαίνεται πως έχει χάσει το μέτρο.

Σχολιάζοντας την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, και την κοινή ελληνογαλλική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Τεζέλ έκανε προκλητικά για «πρόβα πολέμου» και για ελληνικά νησιά που είναι «μπροστά στη μύτη» της Τουρκίας.

«Γίνεται ανακοίνωση για την κοινή ελληνογαλλική άσκηση και δημοσιεύουν μία NAVTEX η οποία κλείνει την περιοχή εκεί μεταξύ Σκύρου και Αγίου Ευστρατίου. Μα ενάντια σε ποιον ; Είναι μία πρόβα πολέμου ; Και μάλιστα όταν υπάρχει μία χρονική συγκυρία κλιμάκωσης. Εδώ υπάρχουν νησιά τα οποία πρέπει να είναι σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς» σχολίασε, διερωτώμενη : «Άλλωστε βλέποντας το χάρτη, όλα τα νησιά που είναι μπροστά στη μύτη μας τα εξόπλισαν. Απέναντί μας ακριβώς έστησαν αμερικανικές βάσεις. Βλέποντας τα έτσι δεν σημαίνουν πολλά αυτά ;» κατέληξε.

Απαντώντας στην τοποθέτησή της Τεζέλ, ο αναλυτής και πρώην στρατιωτικός Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, δήλωσε πως οι κινήσεις της Ελλάδας στόχο έχουν να αποτρέψουν «στρατιωτική επιχείρηση» σε Θράκη ή Αιγαίο. «Φαίνεται πως παίρνουν μέτρα ώστε να εμποδιστεί και να αποτραπεί η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας προς το Αιγαίο, η στρατιωτική δηλαδή επιχείρηση τόσο προς τη Θράκη όσο και προς αυτά τα νησιά του Αιγαίου» δήλωσε προκλητικά ο Πεκίν, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς όσων υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει τουρκική απειλή κατά της Ελλάδας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال