Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: Οι Τούρκοι δεν συμμερίζονται τις κραυγές του Ερντογάν

Κοινοποίηση

Βαρβιτσιώτης: Οι Τούρκοι δεν συμμερίζονται τις κραυγές του Ερντογάν

«Η τουρκική προκλητικότητα έχει ενταθεί σε πάρα πολλά επίπεδα, ωστόσο έχει πάρει και τις κατάλληλες απαντήσεις», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά “Κανάλι 1 90,4”.




«Οι απαντήσεις έρχονται πρώτα απ’ όλα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος προχθές στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε πολύ αυστηρή φρασεολογία με το “νταηλίκια γιοκ”, αλλά και με τις απαντήσεις που δίνουμε σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε επίπεδο απέναντι στις τουρκικές αιτιάσεις», δήλωσε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει ότι περίπου το ένα τρίτο της τουρκικής γνώμης δεν θεωρεί τους Έλληνες έθνος εχθρικό. «Η τουρκική κοινή γνώμη δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις πολεμικές κραυγές του Ερντογάν και της πολιτικής ηγεσίας» σχολίασε χαρακτηριστικά.




Ακόμη τόνισε ότι η Τουρκία δεν είναι ένας σταθερός σύμμαχος της Δύσης, αλλά μια χώρα που παίζει αλά καρτ με τη Δυτική Συμμαχία χωρίς να συμμερίζεται τις δημοκρατικές αξίες μας.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή αντίδραση στον ενεργειακό εκβιασμό από τη ρωσική πλευρά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι γίνεται μάχη σε όλα τα ευρωπαϊκά επίπεδα σχετικά με τη συνολική αντιμετώπιση της των προκλήσεων

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα