Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Βιβλία ΟΑΕΔ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τα vouchers

Κοινοποίηση

Βιβλία ΟΑΕΔ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τα vouchers

Βιβλία ΟΑΕΔ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τα vouchers με τα οποία οι δικαιούχοι θα κάνουν αγορές αξίας ως και 20 ευρώ σε βιβλιοπωλεία

Έληξαν οι αιτήσεις για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για voucher αγοράς βιβλίων μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)




Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για δωρεάν βιβλία από την ΔΥΠΑ(πρώην ΟΕΑΔ) μπορούσε να πραγματοποιηθεί έως τις 25 Αυγούστου 2022, τα μεσάνυχτα. Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου.

Η υποβολή των αιτήσεων γινότανε ηλεκτρονικά. Μάλιστα έπρεπε να γίνει προσεκτικά για την ορθή συμπλήρωση όλων των πεδίων της αιτήσεως, σύμφωνα με τις διαδικτυακές οδηγίες, καθώς σφάλματα κατά τη συμπλήρωση της αίτησης μπορούσαν να οδηγήσουν στον αποκλεισμό του δικαιούχου ή των ωφελούμενων μελών του από το πρόγραμμα ή στη μη ορθή μοριοδότηση του.




Πέρσι το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ξεκίνησε από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Συνολικά εκδόθηκαν 180.000 επιταγές (voucher) αξίας 20€ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.600.000€, ενώ 544 βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι δήλωσαν συμμετοχή, σημειώνοντας αύξηση κατά 22% συγκριτικά με το προηγούμενο πρόγραμμα. Φέτος αναμένεται να δοθεί το voucher για δωρεάν βιβλία μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2022.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ. Επίσης οι ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή επιδότησης ανεργίας και οι μακροχρόνια άνεργοι.




Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα