Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Βούλιαξε η Ξάνθη για την επετειακή συναυλία με τον Μπάση

Κοινοποίηση

Βούλιαξε η Ξάνθη για την επετειακή συναυλία με τον Μπάση

Καρφίτσα δεν έπεφτε το βράδυ της Τετάρτης (14/09) στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης για τη συναυλία του δημοφιλή τραγουδιστή, Δημήτρη Μπάση, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.




Πρόκειται για μια επετειακή συναυλία που διοργάνωσε η ΠΕ Ξάνθης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή τη μαύρη επέτειο της καταστροφής στης Σμύρνης. 

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα και εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν να θαυμάσουν τον γνωστό τραγουδιστή, την Ασπασία Στρατηγού και την ορχήστρα Εστουδιαντίνα. Ο Δημήτρης Μπάσης μάλιστα, μιλώντας στους δημοσιογράφους δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αποφασίστηκε η διοργάνωση μιας επετειακής συναυλίας, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που βρέθηκε και τραγούδησε στην Ξάνθη. 

Βούλιαξε η Ξάνθη για την επετειακή συναυλία με τον Μπάση

«Είμαστε στην πανέμορφη Ξάνθη. Η Ξάνθη είναι μια από τις πολύ όμορφες πόλεις της Ελλάδας, μια πόλη με δικό της χαρακτήρα, με δική της κουλτούρα, με πολύ ωραίους ανθρώπους, με ανθρώπους που έχουν υψηλή αισθητική στη μουσική. Αυτό που κάνουμε δεν είναι μια γιορτή. Φέτος είναι μια επετειακή χρονιά, 100 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Σμύρνης, από την καταστροφή της Σμύρνης. Είναι μια χρονιά μνήμης» τόνισε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής. 




«Πριν από 100 χρόνια οι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους, έφεραν μαζί τους λίγα υπάρχοντα, τα πολύ βασικά αλλά αυτό που έφεραν ήταν την κουλτούρα τους, τη μουσική τους παράδοση. Αυτό που κάνουμε και εμείς, η δική μου γενιά, είναι να μεταλαμπαδεύουμε την παράδοση και προσπαθούμε να αφυπνίσουμε όλους και να πούμε ότι αυτό που έγινε πριν από 100 χρόνια είναι μια καταστροφή» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα