Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Έλαβαν διπλή δόση του ΚΕΑ αλλά από… λάθος!

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Έλαβαν διπλή δόση του ΚΕΑ αλλά από… λάθος!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης 

Βιάστηκαν να χαρούν αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης που είναι δικαιούχοι του επιδόματος ΚΕΑ, όταν είδαν το απόγευμα της Πέμπτης να πιστώνεται διπλάσιο ποσό απ’ αυτό που συνήθως τους καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ. 




Τα χρήματα του επιδόματος για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) άρχισαν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι, όπως συνηθίζεται, ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που διαπίστωσαν πως κάτι «περίεργο» είχε συμβεί. 

Το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στην Εθνική Τράπεζα, όπου λόγω λάθους, πιστώθηκε διπλάσιο ποσό, κατά κύριο λόγο σε όσους έχουν προπληρωμένη κάρτα. Ωστόσο πρόκειται για λάθος με την Εθνική Τράπεζα να έχει ήδη προχωρήσει σε αντιλογισμό του έξτρα ποσού. 

Η σύγχυση προκλήθηκε κυρίως σχετικά με το εάν πρόκειται για την έξτρα δόση που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, υπό τη μορφή επιταγής ακρίβειας, που θα λάβουν οι δικαιούχοι του ΚΕΑ τον Δεκέμβριο. 




Όπως διαπιστώθηκε ωστόσο δεν πρόκειται για το έξτρα επίδομα ΚΕΑ του Δεκεμβρίου αλλά για ένα λάθος, ενώ το πρόβλημα δεν αφορά μόνο δικαιούχους του επιδόματος στην Ξάνθη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. 

Στην Ξάνθη ωστόσο ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης (29/09) όταν και ξεκίνησε η καταβολή του ΚΕΑ άρχισαν να σχηματίζονται μεγάλες ουρές στα ΑΤΜ, μιας και στην περιοχή υπάρχουν εκατοντάδες δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος. 

«Κατά τη διάρκεια βραδινής ροής πίστωσης επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ από την Εθνική Τράπεζα, μέρος των δικαιούχων της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης έλαβε υπερβάλλον ποσό. Η Τράπεζα προχώρησε ήδη σε αντιλογισμό του υπερβάλλοντος ποσού σύμφωνα με το Νόμο, η δε χρήση της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης δεν παρουσίασε καμία διακοπή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα