Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Πέτυχε διαγραφή οφειλής 1,5 εκατ. ευρώ

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Πέτυχε διαγραφή οφειλής 1,5 εκατ. ευρώ

Μια διαγραφή οφειλής – μαμούθ για πελάτη του πέτυχε το Δικηγορικό Γραφείο του Μιχάλη Πατεράκη στην Ξάνθη. 

«Εκδόθηκε απόφαση του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου, η οποία έκανε δεκτή αίτηση αναίρεσης που ασκήσαμε για λογαριασμό εντολέα μας, κατά του Ελληνικού Δημοσίου, για οφειλή του προς την ΑΑΔΕ, η οποία ακύρωσε τη βεβαίωση του εν λόγω ποσού, λόγω αοριστίας» σημειώνει στα social media ο γνωστός δικηγόρος. 




«Το Ελληνικό Δημόσιο, επικαλούμενο αόριστα έγγραφα, βεβαίωσε εις βάρος του εντολέα μας ποσό ύψους 1.500.000€, το οποίο σήμερα υπολογίζεται σε πάνω από 2.000.000€, 30 χρόνια (!!) μετά την εμφάνιση της οφειλής. Στην εν λόγω οφειλή ο εντολέας μας ενεχόταν ως εγγυητής, ενημερώθηκε, δε, πρώτη φορά για την οφειλή του αυτή το 2016» προσθέτει ο ίδιος, εξηγώντας πως «παρότι το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, έκρινε ότι η οφειλή του εντολέως μας ύψους 1.500.000€ δεν είχε παραγραφεί και ήταν επαρκώς ορισμένη, ο Άρειος Πάγος δεχόμενος τους ισχυρισμούς μας περί αοριστίας, αφού κράτησε και δίκασε την υπόθεση, δέχθηκε την αίτηση αναίρεσης που καταθέσαμε κι επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, ακυρώνοντας την ταμειακή βεβαίωση ποσού 1.500.000€ είς βάρος του εντολέα μας». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα