Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: «Πονοκέφαλος» η θέρμανση – Σε ξύλα και πέλλετ το ενδιαφέρον

Κοινοποίηση

Ξάνθη: «Πονοκέφαλος» η θέρμανση – Σε ξύλα και πέλλετ το ενδιαφέρον

Με τις καμινάδες στην ορεινή Ξάνθη να έχουν ήδη… ανάψει και το θερμόμετρο να μπαίνει σταδιακά σε φθινοπωρινούς ρυθμούς, ο προβληματισμός σχετικά με τον τρόπο θέρμανσης είναι ιδιαίτερα έντονος στους κατοίκους της περιοχής. 




Το κύμα ανατιμήσεων, οι αυξήσεις σε ρεύμα, καυσόξυλα, φυσικό αέριο και πέλλετ αλλά και το γενικότερο κλίμα έντονης ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί, αποτελούν «πονοκέφαλο» για τους περισσότερους κατοίκους της Ξάνθης. Την ίδια στιγμή η ανεργία συνεχίζει την καλπάζουσα πορεία της, ενώ η Ξάνθη παραμένει στις φτωχότερες περιοχές της χώρας. 

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση – σφυγμομέτρηση του XanthiNea.gr, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1.717 άτομα, φαίνεται πως ένα 40% των κατοίκων προσανατολίζεται στην επιλογή καυσόξυλων ή πέλλετ ως μέσο θέρμανσης για τον χειμώνα που πλησιάζει. Το 29% στρέφεται στο πετρέλαιο ενώ το 20% στο ρεύμα. Το 11% των ερωτηθέντων δείχνει προτίμηση στο φυσικό αέριο. 




Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση του XanthiNea.gr στρέφονται προς τα καυσόξυλα και το πέλλετ, δεν κρύβουν παράλληλα την αγανάκτησή τους για τις τιμές, οι οποίες όπως σημειώνουν έχουν εκτιναχθεί. Χαρακτηριστικά, στα καυσόξυλα καταγράφεται σχεδόν διπλασιασμός της τιμής σε σχέση με πέρσι, ενώ οι κάτοικοι στην ορεινή ζώνη τονίζουν με νόημα πως οι ποσότητες δωρεάν καυσόξυλων που δικαιούνται δεν επαρκούν, ειδικά φέτος.

Ξάνθη: «Πονοκέφαλος» η θέρμανση – Σε ξύλα και πέλλετ το ενδιαφέρον

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα