Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Υπάρχει πολύ ισχυρή απειλή ασφαλείας στον Έβρο

Κοινοποίηση

Θεοδωρικάκος: Υπάρχει πολύ ισχυρή απειλή ασφαλείας στον Έβρο

Ως πολύ μεγάλο χαρακτήρισε το πρόβλημα με το μεταναστευτικό στον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛΑΣ εργάζεται σκληρά για τη φύλαξη των συνόρων.




«Η καρδιά της Ελλάδας “χτυπά” στον Έβρο, και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως συνεχίζει να υπάρχει μία πολύ ισχυρή απειλή σε βάρος της ασφάλειας της χώρας» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος στο MEGA

Όπως είπε «από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι την 31η Αυγούστου πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο στην Ελλάδα και φυσικά απετράπησαν από την ελληνική Αστυνομία».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο σχέδιο «Ακρίτας» της ΕΛΑΣ και εξήγησε ότι περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που ήδη εκδηλώνονται. «Μέχρι σήμερα έχουν φτιαχτεί 37 χλμ φράχτη και είναι εφικτό να γίνουν άλλα 140 χλμ. Στα σημεία που υπάρχει φράχτης δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση» είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.




Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεγαλύτερων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε περαιτέρω πίεση υπάρξει στα σύνορα ζητώντας από την Ευρώπη ένα «ευχαριστώ» στην Ελλάδα, την ΕΛΑΣ και τους ακρίτες μας: «Είναι τα σύνορα της πατρίδας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ολόκληρου του Δυτικού Κόσμου. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα, στους ακρίτες μας, στην ελληνική Αστυνομία που εργάζονται τόσο σκληρά για να διαφυλάξουν τα σύνορά μας».

Προανήγγειλε, δε, ότι 250 νέοι συνοριοφύλακες προσλαμβάνονται και μέσα στους επόμενους μήνες θα αναλάβουν υπηρεσία.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα