Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ζαχαριάδης για δηλώσεις Ζεϊμπέκ: «Η διατύπωση του ήταν λάθος»

Κοινοποίηση

Ζαχαριάδης για δηλώσεις Ζεϊμπέκ: «Η διατύπωση του ήταν λάθος»

«Είμαι καθαρός, είμαι σαφής, δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα, υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Αυτή είναι η Συνθήκη της Λωζάννης. Η διατύπωση του Χουσείν είναι λάθος και δεν πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους λάθη ιδίως σε τόσο κρίσιμες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. 




Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει νέα πολιτική κόντρα, με αφορμή τις δηλώσεις Ζεϊμπέκ σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, με τη ΝΔ να ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ τη διαγραφή του βουλευτή εάν δεν ανασκευάσει, ενώ – όπως έγινε γνωστό – από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυστηρή σύσταση προς τον βουλευτή της Ξάνθης. 

Αναφορικά με τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: 




«Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα, υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Έχει γίνει τρομερός αγώνας τα τελευταία χρόνια να σταματήσει η περιθωριοποίηση αυτών των πληθυσμών και η δυνατότητα τους να κοιτάνε προς τα ανατολικά. Οι λάθος πολιτικές, οι υπερσυντηρητικές πολιτικές με τις μπάρες, με την αποξένωση που δώσαμε τη δυνατότητα σε πομάκικους και βουλγαρόφωνους πληθυσμούς να τους αγκαλιάσει μια επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας. Εμείς σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των πολιτών ανεξάρτητα αν αυτοί είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, αν είναι καθολικοί, αν είναι μουσουλμάνοι, αν είναι ινδουιστές και χρειάζεται πολύ προσεκτικές διατυπώσεις και σαφείς διατυπώσεις από όλους μας προκειμένου ευαίσθητα ζητήματα τα οποία κατοχυρώνονται από την Συνθήκη της Λωζάννης να μην αμφισβητούνται από καμία πλευρά. Είμαι καθαρός, είμαι σαφής, δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα, υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Αυτή είναι η Συνθήκη της Λωζάννης».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα