Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: 10 μήνες φυλακή για κακοποίηση σκύλων στα Κιμμέρια

Κοινοποίηση

Ξάνθη: 10 μήνες φυλακή για κακοποίηση σκύλων στα Κιμμέρια

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με αναστολή επέβαλε την Τρίτη (18/10) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης σε μια γυναίκα η οποία βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της παθητικής κακοποίησης δύο ζωών, στην περιοχή των Κιμμερίων. 




Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες μετά την κινητοποίηση της φιλοζωικής οργάνωσης Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης, η οποία σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου κάνουν λόγο για μια δικαίωση, ενώ σπεύδει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της και προς το πρόσωπο του Αστυνομικού, που κινητοποιήθηκε.  

«Ο σύλλογος μας ενημερώθηκε για την κατάσταση των ζώων και πήγαμε στο σημείο στις 18/4/2021. Αντικρύσαμε δύο ζώα άρρωστα και σκελετωμένα μέσα σε έναν άθλιο χώρο, καλέσαμε αμέσως την αστυνομία, προσήλθε άμεσα ο Αστυνομικός Ιωάννης Λαφ. (ο οποίος και κατέθεσε εχθές στο Δικαστήριο ως μάρτυρας ) όπου διαπίστωσε και ο ίδιος την φρικτή κατάσταση των δύο ζώων καθώς και τις συνθήκες όπου ζούσαν» τονίζει μεταξύ άλλων το φιλοζωικό σωματείο. 




Μάλιστα, σύμφωνα με τους Αδέσποτους Φίλους, παρά τα εμπόδια που συνάντησαν τόσο οι εθελοντές της φιλοζωικής όσο και ο Αστυνομικός, δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση και να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες. 

«Η ποινική διαδικασία, ολοκληρώθηκε εχθές με την καταδικαστική απόφαση όπου η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη με ομόφωνη απόφαση της Εισαγγελέως και των Δικαστών.

Για τα δύο ζώα δυστυχώς ήτανε πολύ αργά, αφού φέραμε επί τόπου κτηνίατρο για να διαπιστώσει την κατάσταση των ζώων ώστε όλα να γίνουν με τις νόμιμες διαδικασίες 

αμέσως τα ανέλαβε ο Σύλλογος μας. Για λίγο όμως γιατί δυστυχώς η ζωή τους είχε ήδη φτάσει στο τέλος. Οι εξετάσεις τους ήταν απελπιστικές, το θηλυκό σκυλάκι τέρμα αφυδατωμένο χρειάστηκε να μπει στον ορό όμως ήταν ήδη αργά αφού έπεσε σε κώμα και πέθανε την μεθεπόμενη μέρα. Το αρσενικό το ανέλαβε στο σπίτι του με την κατάλληλη θεραπεία και τροφή ο εθελοντής μας ο Γιώργος Τζεμπρ. όμως κι αυτό δεν άντεξε για πολύ και πέθανε μετά από κάποιο διάστημα. Τουλάχιστον όμως, έστω για λίγο αγαπήθηκαν και ένοιωσαν το χάδι και την φροντίδα που τους άξιζε» σημειώνει ο φιλοζωικός σύλλογος. 




«Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αστυνομικό και δίνουμε έμφαση στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε και οι εθελοντές μας ήταν εκεί μαζί και είδαν και άκουσαν τα πάντα και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να πάρει το θέμα άλλη τροπή όπως πολύ συχνά συμβαίνει και η υπόθεση να έκλεινε με έναν ανελέητο συμβιβασμό κηδεμόνων-αστυνομίας οπού θα βασίζονταν στις ψεύτικες υποσχέσεις των ιδιοκτητών ότι θα φροντίσουν τα ζώα και θα τα πάνε στον γιατρό κλπ, και όλα καλά και τέλος και η Αστυνομία έκανε το χρέος της.

Το έχουμε ζήσει και το έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτό και καταλαβαίνουμε ότι εάν ο αστυνομικός έχει συναίσθηση καθήκοντος και συναίσθημα προς τα ζώα θα λειτουργήσει άψογα και κάπως έτσι θα μπει στην πορεία και φρένο στις κακοποιήσεις.

Διαφορετικά, ήλθον είδον και απήλθον και όλα καλά και οι κακοποιήσεις θα συνεχίζονται κανονικά και με τον νόμο» καταλήγουν οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα