Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

3 βιβλία που θα σας κρατήσουν συντροφιά τον χειμώνα

Κοινοποίηση

3 βιβλία που θα σας κρατήσουν συντροφιά τον χειμώνα

Οι εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν 3 νέα βιβλία γεμάτα ένταση, μυστήριο, ανατροπές και πολλαπλά μηνύματα, τα οποία θα σας κρατήσουν συντροφιά τον χειμώνα και αναμφίβολα διεκδικούν επάξια μια θέση στη βιβλιοθήκη σας. 




Φίδι με κεφαλαία

«Με τη Ματίλντ, η δουλειά είναι πάντα καθαρή και χωρίς λάθη. Η αποψινή βραδιά όμως αποτελεί εξαίρεση. Ήθελε να κάνει μια τρέλα. Θα μπορούσε να πυροβολήσει από πιο μακριά, να προκαλέσει μικρότερες ζημιές και να ρίξει μόνο μία σφαίρα φυσικά».

Η Ματίλντ Περέν είναι εξήντα τριών ετών, χήρα γιατρού, παρασημοφορημένη ηρωίδα της Αντίστασης και ζει με τον σκύλο της ράτσας Δαλματίας σε ένα μικρό σπίτι κοντά στο Παρίσι. Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να υποψιαστεί ότι μια δολοφόνος κρύβεται πίσω από αυτή την κομψή, περιποιημένη και ελαφρώς υπέρβαρη γυναίκα.

Ανελέητη, ακριβής, εκπαιδευμένη από την πρώιμη νεότητά της, η Ματίλντ εκτελούσε εν ψυχρώ όλα τα καθήκοντα που της ανέθετε ο ανώτερός της. Αλλά στην πραγματικότητα κάτι δεν πάει καλά εδώ και καιρό. Η Ματίλντ επιδίδεται σε άσκοπη σκληρότητα για να φέρει εις πέρας τις αποστολές της. Και αρχίζει πραγματικά να τα χάνει: ξεχνάει να ξεφορτωθεί το όπλο, μπερδεύει τον στόχο, είναι πεπεισμένη ότι ο γείτονάς της έχει αποκεφαλίσει τον σκύλο της… Εν τω μεταξύ ο επιθεωρητής Βασίλιεφ ερευνά τις δολοφονίες και πρέπει να εντοπίσει το συντομότερο δυνατόν το «μεγάλο φίδι», τον μυστηριώδη δολοφόνο που χτυπάει με αγριότητα και χωρίς προφανή λογική.




Σε αυτό το απολαυστικό μακελειό σε στιλ Ταραντίνο, ο Πιερ Λεμέτρ χρησιμοποιεί με μαεστρία την καυστική του πένα δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό με το λαμπρό και ανελέητο πνεύμα του. Αιχμηροί διάλογοι, εκπληκτικά πορτρέτα, πλοκή που δεν δείχνει κανένα έλεος: γνήσιος Πιερ Λεμέτρ.

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ 

ΛΕΜΕΤΡ ΠΙΕΡ

Ο Πιερ Λεμέτρ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1951. Δίδαξε για πολλά χρόνια λογοτεχνία, προτού αποφασίσει να γίνει συγγραφέας. Το Ιρέν (Travail soigné), το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημά του, με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Καμίγ Βεροβέν, κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 2006. Ακολούθησαν άλλα τρία αστυνομικά μυθιστορήματα με ήρωα τον ίδιο ντετέκτιβ, Αλέξ (Alex), Ανν (Sacrifices), Rosy et John (τα δύο πρώτα κυκλοφορούν ήδη από τις εκδόσεις Μίνωας και το τρίτο αναμένεται το φθινόπωρο του 2018), τα οποία τον κατέταξαν στους πιο καταξιωμένους Γάλλους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας.

Τα βιβλία του γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε 35 γλώσσες. Ο συγγραφέας έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις για το έργο του, ανάμεσά τους τα βραβεία: Prix du Premier Roman du Festival de Cognac, Prix Le Point du Polar Européen, Prix des Lecteurs Policier du Livre de Poche, καθώς και το International Dagger Award για τα μυθιστορήματα Αλέξ και Ανν.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα Τρεις μέρες, μια ζωή (Trois jours et une vie) και Καλή αντάμωση εκεί ψηλά (Au revoir là-haut), το οποίο εκτυλίσσεται στον απόηχο του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου. Το βιβλίο έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 600.000 αντίτυπα, βρίσκεται ακόμη στη λίστα με τα ευπώλητα βιβλία –έξι χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία– και τιμήθηκε με το βραβείο Goncourt, το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας. Η ταινία που βασίστηκε στο βιβλίο, σε σκηνοθεσία του Αλμπέρ Ντιποντέλ, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία το 2017, μένοντας τρεις μήνες στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο εμπορικές ταινίες.




Παγωμένος

Το Σεν Μαρτέν ντε Κομίνζ είναι μια μικρή πόλη στα γαλλικά Πυρηναία, με βαρύ και ανελέητο χειμώνα, όπου ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο. Μέχρι εκείνο το χειμωνιάτικο πρωινό που κάποιοι εργάτες ανακαλύπτουν το ακέφαλο, γδαρμένο σώμα ενός αλόγου, κρεμασμένο από την άκρη ενός τελεφερίκ μέσα στους πάγους. Την ίδια μέρα μια νεαρή ψυχολόγος, η Ντιάν Μπεργκ, ξεκινάει δουλειά σε ένα άσυλο υψηλής ασφαλείας για παρανοϊκούς εγκληματίες, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το μακάβριο θέαμα. Η Ντιάν προβληματίζεται με τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο διευθυντής του ασύλου και θορυβείται έντονα όταν συνειδητοποιεί πως εξαφανίζονται φάρμακα και κάποιος βγαίνει κρυφά έξω τις νύχτες.

Ο επιθεωρητής Μαρτέν Σερβάζ, ένας χαρισματικός ντετέκτιβ του Εγκληματολογικού από την Τουλούζη, δεν μπορεί να πιστέψει πως τον καλούν για να εξιχνιάσει τον θάνατο ενός ζώου. Ωστόσο υπάρχει κάτι το ανησυχητικό στο συγκεκριμένο έγκλημα, που δεν μπορεί να αγνοή­σει. Στο σημείο όπου βρέθηκε το αποκεφαλισμένο άλογο ανακαλύπτουν το DNA του πιο διαβόητου τροφίμου του ασύλου, ενός πανέξυπνου πρώην εισαγγελέα που έχει κατηγορηθεί για τον βιασμό και τη δολοφονία αρκετών γυναικών. Ο Σερβάζ και η μυστηριώδης συνάδελφός του Ιρέν Ζιγκλέρ πρέπει να κάνουν τα πάντα για να δια­λευκάνουν το τρομακτικό μυστήριο και να κατατροπώσουν τον πιο μοχθηρό κι έξυπνο αντίπαλο που θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ

ΜΙΝΙΕ ΜΠΕΡΝΑΡ

Ο Μπερνάρ Μινιέ μεγάλωσε στους πρόποδες των γαλλικών Πυρηναίων. Εργαζόταν ως τελωνειακός υπάλληλος, προτού εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα το 2011. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τρεις γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει γράψει οκτώ βιβλία με τον ίδιο ήρωα, τον επιθεωρητή Μαρτέν Σερβάζ.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τον τίτλο Le Cercle θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίνωας το 2023.

Ο συγγραφέας έχει βραβευτεί με το Cognac Crime Novel Prize. Ζει στην Εσόν, στα νότια του Παρισιού.

Λατέρνα, φτώχεια και περίσσευμα καρδιάς




Ο καταξιωμένος αθηναιογράφος Θωμάς Σιταράς μάς προσφέρει ένα νοσταλγικό ταξίδι στην εικοσαετία 1920-1940, αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα που επικρατούσε τότε στις γειτονιές με τους ανθρώπους, τις χαρές τους, τα βάσανά τους, τις ελπίδες τους.

Οι άνθρωποι διασκέδαζαν διαφορετικά: Θέατρα, συνοικιακά σινεμά, χοροδιδασκαλεία, ταβέρνες και κουτούκια, τίποτα δεν έλειπε. Οι γυναίκες της γειτονιάς με τα κουτσομπολιά, τους κρυφούς πόθους και τα πάθη τους, οι πλανόδιοι κι οι γυρολόγοι με τα κόλπα τους, ο μπακάλης, ο φούρναρης, ο κουρέας, με τις ιστορίες τους, η φωνακλάδικη λαϊκή, οι μπόμπιρες του παιδομαχαλά, οι καφενόβιοι και οι κουβέντες τους. Όλα είναι εδώ!

Οι γιορτές με τα ξεχασμένα πια ήθη κι έθιμα, οι παντρειές και τα αρραβωνιάσματα, η καθημερινή αγωνία για την επιβίωση, η πολυπόθητη ησυχία –που πάντοτε έλειπε μεσημεριάτικα–, η ξεχωριστή προεκλογική περίοδος, οι πάντα αθεράπευτοι ερωτικά κανταδόροι και τα καμώματά τους.

Ο αναγνώστης τού σήμερα κατακλύζεται από μια έντονη νοσταλγία για μια άλλη εποχή, τότε που όλα κυλούσαν απλά και ανθρώπινα…

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ

ΣΙΤΑΡΑΣ ΘΩΜΑΣ

Ο Θωµάς Σιταράς γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα από γονείς Κωνσταντινουπολίτες. Αριστούχος απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, σπούδασε, ως υπότροφος του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας, οικονοµικά και δηµοσιογραφία στο Πανεπιστήµιο του Μονάχου. Ολοκλήρωσε την πανεπιστηµιακή του εκπαίδευση µε µεταπτυχιακές σπουδές στο μάρκετινγκ στο ίδιο Πανεπιστήµιο.

Εργάστηκε στη Γερµανία, στην εταιρεία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών «Honeywell». Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, απασχολήθηκε επί σειρά ετών ως ∆ιευθυντής Μάρκετινγκ στον βιοµηχανικό όµιλο «Α. Πετζετάκις» και σε άλλες µικρότερες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, από το 1970 ασχολήθηκε µε την επαγγελµατική εκπαίδευση, ως συνιδρυτής του κολεγίου BCA και ως ιδρυτής του Κέντρου ∆ιοικητικών Επιστηµών. Στον ρόλο του εκπαιδευτή ενηλίκων έχει οργανώσει και συµµετάσχει σε πολυάριθµα σεµινάρια ∆ιοίκησης και Οργάνωσης, Μάρκετινγκ και Πωλήσεων.

Πέραν της συγγραφής επιστημονικών βιβλίων της ειδικότητάς του, ασχολήθηκε συστηματικά με την αθηναιογραφία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία για την Παλιά Αθήνα, ενώ διαχειρίζεται συστηματικά από το 2012 τον ιστότοπο www.paliaathina.com – ένα διαδικτυακό μουσείο για την Αθήνα της περιόδου 1834-1940.




Είναι συνεργάτης της διαδικτυα­κής έκδοσης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με δημοσιεύσεις γύρω από την Παλιά Αθήνα, και τακτικό µέλος της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας ∆ηµοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισµού.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης το ημερολόγιό του για το 2019 με τίτλο Η Ελλάδα της νοσταλγίας και το βιβλίο Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα