Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αλεξανδρούπολη: «Βλέπω την πόλη μου με μία ακτίνα ποδηλάτου»

Κοινοποίηση

Αλεξανδρούπολη: «Βλέπω την πόλη μου με μία ακτίνα ποδηλάτου»

Την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να μάθουν για τα ιστορικά κτίρια της Αλεξανδρούπολης, θα έχουν οι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στην ιδιότυπη ποδηλατόβολτα την οποία συνδιοργανώνουν η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του δήμου Αλεξανδρούπολης και ο ερευνητικός μορφωτικός οργανισμός «Θράκης Γεννήματα», την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.




Η δράση με τίτλο «Βλέπω την πόλη μου με μία ακτίνα ποδηλάτου», σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχο έχει «την ανάπτυξη της κουλτούρας του ποδηλάτου, την τουριστική προβολή, την καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης αλλά κυρίως τη γνωριμία με την πόλη μας μέσα από μία ξεχωριστή διαδρομή».

 Αφετηρία στις 11.00 το πρωί, θα είναι το μουσικό γυμνάσιο, όπου θα γίνει ενημέρωση για τους σκοπούς της δράσης και θα δοθούν χάρτες της διαδρομής, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο αμφιθέατρο της μικρής πλατείας του Αγίου Εύπλου όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου από τον ποδηλατικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης και θα δοθούν διπλώματα και αναμνηστικά δώρα. 

Σημειώνεται ότι σε κάθε ιστορικό κτίριο από το οποίο περνάει ο ποδηλατόδρομος, θα υπάρχει πινακίδα με QR Code με πληροφορίες για το κτίριο, οι οποίες θα εμπλουτίζονται με την αφήγηση εθελοντών με φυσική παρουσία. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα