Ανοδικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη – 101% αύξηση στο ιικό φορτίο

Ανοδικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη – 101% αύξηση στο ιικό φορτίο

Ανοδικά κινήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη και την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, καθώς καταγράφονται 536 νέες μολύνσεις. 

Σύμφωνα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ παρατηρείται άνοδος κατά 23,22% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και άνοδος κατά 101% στο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης. 

«Την εβδομάδα 26 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 19 Σεπτεμβρίου έως 25 Σεπτεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις δώδεκα (5/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ. Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τέσσερεις περιοχές του ΕΔΕΛ. Σταθεροποιητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτνω παρατηρήθηκαν σε τρείς από τις δώδεκα (3/12) περιοχές του ΕΔΕΛ. Καθαρά αυξητικές ήταν οι τάσεις στην Ξάνθη (+101%) και στην Αλεξανδρούπολη (+53%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Πάτρα (+16%), στην Αττική (+15%) και στη Θεσσαλονίκη (+12%). Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-82%), στα Χανιά (-77%), στο Ηράκλειο (-60%) και στα Ιωάννινα (-41%), ενώ σταθερό έμεινε το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο (0%), στην Κέρκυρα (+2%) και στη Λάρισα (+9%)» σημειώνει ο ο ΕΟΔΥ. 

Ανοδικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη – 101% αύξηση στο ιικό φορτίο

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال