Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιδράσεις στην Ξάνθη για την ακρίβεια

Κοινοποίηση

Αντιδράσεις στην Ξάνθη για την ακρίβεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Της Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ακρίβεια

Καθώς οι τιμές του ρεύματος, των καυσίμων, των τροφίμων, των ειδών λαϊκής κατανάλωσης συνεχίζουν το ράλι προς τα ύψη και τα νοίκια είναι απλησίαστα, ενώ οι μισθοί, οι συντάξεις και τα μεροκάματα είναι καθηλωμένα και η ανεργία σαρώνει, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τους επόμενους μήνες οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα να έχουν ρεύμα, θέρμανση ή τρόφιμα!! 




Με τον πιο κυνικό τρόπο η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι πρέπει να αρκεστούμε στα επιδόματα-ψίχουλα και να διαγράψουμε την απαίτηση για μια αξιοπρεπή ζωή με έναν αξιοπρεπή μισθό. Κυβερνητικοί παράγοντες και ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα με τη «θεωρία» ότι η ακρίβεια και η φτώχεια είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα που ήρθε «απ’ έξω», μια «κανονικότητα» που πρέπει να αποδεχτούμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Μόνο που αυτή η «κανονικότητα» δεν ισχύει για τους λίγους που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας τους συστήματος. Αυτοί θησαυρίζουν μέσα από τη δικιά μας δουλειά και μέσα από τη δικιά μας εξαθλίωση!! Για το λαό μόνο ψέμα, κοροϊδία και ψίχουλα…

Να μην υποταχθούμε σε μια τέτοια βάρβαρη κατάσταση που εξαθλιώνει πλατιά το λαό και γιγαντώνει τον πλούτο των λίγων. Να ξεπεράσουμε το μούδιασμα, την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ή την αναμονή για μια «άλλη κυβέρνηση» που θα μας σώσει. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!!

Αυτό το μήνυμα θέλει να προβάλλει η Πρωτοβουλία ενάντια στην Ακρίβεια, που συγκροτήθηκε τον περασμένο Ιούνη από εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, νέους/ες και συνταξιούχους, και στηρίζεται από συνδικαλιστικές και πολιτικές συλλογικότητες. Με τις συγκεντρώσεις της, τις συνεχείς παρεμβάσεις στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες της πόλης, το παζάρι, τα πάρκα, έξω από τη ΔΕΗ, τα σούπερ μάρκετ και σε χώρους εργασίας. 




Για να διευρυνθούν οι πρωτοβουλίες και επιτροπές πάλης, για να ενεργοποιηθούν τα σωματεία και οι σύλλογοι μας, να γίνουν συνελεύσεις, να οργανωθούν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, να παρθούν αποφάσεις αγώνα. Όχι μιας ριξιάς για να φύγουμε από την υποχρέωση, ή για να διευρύνουμε την κομματική μας επιρροή, αλλά για να ανοίξουμε το δρόμο της αντίστασης και διεκδίκησης. Αυτόν που θα τον χαράξουν και θα βαδίσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία με μαζικότητα, συνέχεια και μαχητικότητα, που με τις αστείρευτες δυνάμεις τους μπορούν να απαιτήσουν και να πετύχουν:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας, που να καλύπτουν το κόστος ζωής 

Να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

Αντιδράσεις στην Ξάνθη για την ακρίβεια

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα