Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Απλησίαστη η τιμή της φέτας – Εκτιμήσεις ότι θα φτάσει στα 15 ευρώ

Κοινοποίηση

Απλησίαστη η τιμή της φέτας – Εκτιμήσεις ότι θα φτάσει στα 15 ευρώ

Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή της φέτας, η οποία καλπάζει μήνα με τον μήνα. Το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων, που βρίσκεται σε κάθε οικογενειακό τραπέζι, έχει αυξηθεί μέσα σε έναν χρόνο κατά 43% η χύμα και 45% η συσκευασμένη.




Οι έμποροι δεν αποκλείουν η τιμή της βαρελίσιας φέτας να φτάσει τα 15 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open. Ο κόσμος «αγοράζει, αλλά πολύ λίγο. Κάποιος που αγόραζε ένα κιλό, τώρα παίρνει μισό, 200 γραμμάρια, 150 να περάσει τη μέρα όταν έχει φασολάκια», λέει έμπορος.

Το ράλι στην τιμή των τυριών οφείλεται στην αύξηση των τιμών του γάλακτος, καθώς για την παρασκευή ενός κιλού τυριού απαιτούνται τουλάχιστον 5 λίτρα γάλακτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. «Ο δεύτερος λόγος είναι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Αν ακούμε αύξηση της τιμής του πετρελαίου περιμένουμε ότι όλα θα πάρουν σταδιακά τις αυξήσεις τους», λέει ιδιοκτήτρια καταστήματος.




Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα