Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε μνημείο πεσόντων στο Central Coast

Κοινοποίηση

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε μνημείο πεσόντων στο Central Coast ΝΝΟ

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, στην Ενορία Αγίου Χαραλάμπους, στο Central Coast της Νέας Νοτίου Ουαλίας, τα εγκαίνια του νέου μνημείου πεσόντων που ανήγειρε η Ενορία προς τιμήν όσων διαχρονικά έχουν αγωνιστεί και θυσιάσει τη ζωή τους υπέρ της πίστεως και της πατρίδος. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, ο οποίος πρωτύτερα ιερούργησε στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους.




Κατά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του μνημείου, το οποίο ανεγέρθη για να αποτελεί μια εστία μνήμης για τη νέα γενιά, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος υπογράμμισε το ένδοξο και ηρωικό παρελθόν του Γένους μας και τόνισε τη σημασία της πίστεως στη ζωή μας, καθώς και στη ζωή των προγόνων μας που είχαν ορκιστεί να αγωνιστούν πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του μνημείου, επαινώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενορία για τη σχετική πρωτοβουλία του.




Σημειώνεται ότι το πρώτο στεφάνι στο νέο μνημείο τιμητικώς κατατέθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, ο οποίος, με πολλή συγκίνηση, αναφώνησε: «Δεν ξεχνούμε. Δεν πρέπει να ξεχνούμε».

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, ακολούθησε δεξίωση και γεύμα στο οποίο παρακάθισε όλο το εκκλησίασμα.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα