Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Book Dive – Podcast #7 με τον Ιωάννη Μαρκέτο

Κοινοποίηση

Book Dive - Podcast #7 με τον Ιωάννη Μαρκέτο

Book Dive – Στο έβδομο #Podcast επεισόδιο ο Ιωάννης Μαρκέτος συνομιλεί με την Ανδριανή Λοϊζίδου για το συγγραφικό του έργο του και το βιβλίο «Εργασιακός Εκφοβισμός – Νίκησε το!». 

Κάντε εγγραφή στο κανάλι του Book Dive στο Youtube ΕΔΩ ή επικοινωνήστε με τη στήλη στο bookdivepodcast@gmail.com.

Δείτε το επεισόδιο εδώ:

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο εργασιακός εκφοβισμός είναι μέσα στη ζωή μας. Ακόμη και αν σήμερα κάποιος δεν έχει γίνει μάρτυρας ή στόχος εργασιακού εκφοβισμού κατά τη διάρκεια των ετών του εργασιακού του βίου, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα γίνει. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τον εργασιακό εκφοβισμό όπως ακριβώς είναι. Δίνει μορφή στις διαφορετικές εκφάνσεις του, τη σεξουαλική παρενόχληση, τη λεκτική βία, τον αποκλεισμό από τις ομάδες, τις κακές φήμες, περιγράφει τα αισθήματα και τις σκέψεις που έχει εκείνος που έχει στοχοποιηθεί, την απομόνωση, την απογοήτευση, την κατάθλιψη, το στρες.

Αυτό που προσφέρει το βιβλίο αυτό είναι τη λύση στο πρόβλημα. Το βιβλίο αυτό προσφέρει τη διαφορετική σκέψη, τις λύσεις, τη μεθοδολογία που χρειάζεται κανείς για να απεγκλωβιστεί από το τοξικό περιβάλλον στο οποίο είναι μέσα.

Ο ήρωας του βιβλίου αντιμετωπίζει ιστορίες εργασιακού εκφοβισμού που είναι πραγματικές, ιστορίες κανονικών ανθρώπων όπως εσύ και εγώ. Ο ήρωας είμαστε Εμείς, με όνειρα, φιλοδοξίες, δεξιότητες, αγωνίες, θέληση να πετύχει επαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά όπως Εσύ. Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο και αφιερωμένο για όλους και σε όλους μας, και έχει ως σκοπό να βάλει μέσα μας το σπόρο πως ο εργασιακός εκφοβισμός μπορεί να καταπολεμηθεί. Ότι τον εργασιακό εκφοβισμό μπορούμε και να τον διαχειριστούμε, αλλά και να τον αποφύγουμε.

Η μεγαλύτερη επιτυχία εκείνου που ασκεί τον εκφοβισμό είναι να κάνει όλους τους άλλους να πιστέψουν, ακόμη και το θύμα/στόχο, ότι οι άλλοι φταίνε και ότι οι ίδιοι (οι εκφοβιστές) είναι μέρος της λύσης και όχι το πρόβλημα. Αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Για τον συγγραφέα

Ο Ιωάννης Μαρκέτος είναι κάτοχος MBA και έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες.

Το 2017 ίδρυσε την MRK CONSULTING με εξειδίκευση στην Πρόληψη, Αποφυγή και Διαχείριση της Βίας και Παρενόχλησης στον κόσμο της Εργασίας, του Εργασιακού Εκφοβισμού ,του Εργασιακού Στρές και Burnout.

Παρέχει λύσεις στους εργαζόμενους που έχουν στοχοποιηθεί μέσα από εξατομικευμένες στρατηγικές και μεθοδολογίες ώστε να αντιμετωπίσουν φαινόμενα βίας και παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας τους. Επίσης προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους συγγενείς ή φίλους των στοχοποιημένων εργαζομένων ώστε να βοηθήσουν και εκείνοι από την πλευρά τους τα οικεία τους πρόσωπα που χρειάζονται φροντίδα. Σκοπός της μεθοδολογίας που εφαρμόζεται είναι να αποτρέψει τις τοξικές συμπεριφορές να περάσουν στον οικογενειακό ή κοινωνικό περιβάλλον καθώς και να προστατευθεί η φυσική και ψυχική υγεία του εργαζόμενου.

Συνεργάζεται με εταιρείες και οργανισμούς (δημόσιους και ιδιωτικούς) ως σύμβουλος στρατηγικής εναρμόνισης προσαρμοστούν να προσαρμoστούν στις απαιτήσεις που απορρέουν  από την C 190 της ILO και κάτ΄ επέκταση του ν.4008/2021 “Για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο εργασίας”

Την περίοδο  Φεβρουάριος – Μάρτιος 2021  πραγματοποίησε την 1η Πανελλήνια Έρευνα για τον Εργασιακό  Εκφοβισμό  σε συνεργασία με την Κάπα Research αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο την έκταση του φαινομένου της Βίας και Παρενόχλησης στην Ελλάδα, τις συνέπειες στους εργαζόμενους, στις εταιρείες και οργανισμούς , και τις λύσεις και τα επόμενα βήματα που χρειάζεται να γίνουν ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο. Μία έρευνα που έχει δημοσιευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Είναι εμπνευστής του πρωτότυπου σεμιναρίου, Διοίκηση Επιχειρήσεων: Τι Δεν Μας Μαθαίνουν στο Πανεπιστήμιο. Ένα σεμινάριο που βοηθάει τους εργαζόμενους και τα στελέχη να κατανοήσουν το πως πραγματικά λειτουργούν οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις. Πώς οφείλει ένα στέλεχος ή εργαζόμενος να λειτουργεί, να ακούει να σκέπτεται, να πράττει και  του Βιωματικού Σεμιναρίου Εργασιακός Εκφοβισμός – Νίκησε τον. Το σεμινάριο αυτό είναι ένα πρωτότυπο σεμινάριο που σκοπός του είναι όχι μόνο η Αποφυγή και Διαχείριση της Βίας και Παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας αλλά η Ενημέρωση, Πρόληψη και κυρίως η Λύση του.

Είναι μέλος στην ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Ελλάδος) και συνεργάζεται με οργανισμούς όπως Social Dynamo, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Heritage & Museums.

Αρθρογραφεί στον Τύπο και συμμετέχει και ως ομιλητής σε σεμινάρια Είναι συγγραφέας του βιβλίου Εργασιακός Εκφοβισμός – Νίκησέ Τον .  Ένα βιβλίο το οποίο παρουσιάζει αφηγηματικά στο πως ένας εργαζόμενος μπορεί να βρει τις απαντήσεις που χρειάζεται  ώστε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις σε δύσκολες συνθήκες. Ένα βιβλίο στου οποίου ο/η ήρωας είναι όπως εσύ και εγώ, αντιμετωπίζει ακριβώς τις ίδιες δυσκολίες και έχει τις ίδιες αγωνίες.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα