Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Δεν ξέρω γιατί με κατηγορούν» λέει η μητέρα της 12χρονης

Κοινοποίηση

«Δεν ξέρω γιατί με κατηγορούν» λέει η μητέρα της

«Δεν ξέρω γιατί με κατηγορούν» είναι η πρώτη δήλωση της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, στο protothema.gr, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος της.




Σημειώνεται πως λίγο πριν τις 17:00, σήμερα, έγινε γνωστό πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της ανήλικης για εμπλοκή στην υπόθεση. Έτσι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία της για να τη μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ όπου εξετάζεται από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων. Κατόπιν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το χρονικό της σύλληψης 

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τη μητέρα της 12χρονης, για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό. Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η σύλληψή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, άντρες της αστυνομίας με πολιτικά ρούχα έφτασαν στο σπίτι στον Κολωνό όπου διαμένει η μητέρα της 12χρονης και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Η μητέρα φέρεται να οδηγείται στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει για την εμπλοκή της στην υπόθεση βιασμού.

Το ένταλμα δεν αφορά μόνο κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου αλλά και άλλες ενδείξεις ότι μπορεί να γνώριζε όλα όσα συνέβαιναν με το 12χρονο παιδί. Κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία, δηλαδή ότι εξέδιδε την κόρη της αλλά και άλλες κατηγορίες.




Η διακεκριμένη μαστροπεία είναι κακούργημα και αναμένεται η 33η ανακρίτρια να προσωποποιήσει κι άλλες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος της μητέρας.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων πήραν μαζί τους και τρία παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν η θεία της 12χρονης ανακάλυψε τα μηνύματα του 53χρονου στο κινητό του παιδιού και ενημέρωσε τη μητέρα της, η οποία με τη σειρά της κατήγγειλε το περιστατικό.

Όμως, σήμερα συνελήφθη και κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία και άλλες κατηγορίες. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε σε σχέση με τα τραπεζικά εμβάσματα που είχαν βρεθεί σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης αλλά και από αυτά που δήλωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τι είχε αποκαλύψει η γιαγιά της 12χρονης

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS πριν λίγα 24ωρα, η γιαγιά της 12χρονης αποκάλυψε ότι έγινε απόπειρα δωροδοκίας της οικογένειας της 12χρονης, προκειμένου να μην καταγγείλουν το περιστατικό, ενώ αποκάλυψε ότι δέχτηκαν και απειλές.

«Πήγε να την πληρώσει, να της δώσει 10.000 ευρώ για να μη μιλήσει. Έγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν πόσες ημέρες. Τους απειλούσε αυτός όλους, θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα. Λέει η νύφη μου ‘δε θέλω τα λεφτά, θα τη θάψω’ και έφυγε, τίποτα άλλο», είπε μεταξύ άλλων η γιαγιά του παιδιού.

Η απολογία των κατηγορουμένων – Κρίθηκαν προφυλακιστέοι




Στις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, χωρίς να ομολογήσουν εγκλήματα όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Ήταν ήδη γνωστό ότι ο 53χρονος είχε ισχυριστεί ότι θα κατονομάσει άτομο από το περιβάλλον της 12χρονης στην απολογία του για την υπόθεση, ότι «έστησε όλη την πλεκτάνη εναντίον του».

Αύριο θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση η 12χρονη

Αύριο Πέμπτη (13.10.2022) η 12χρονη αναμένεται να δώσει νέα συμπληρωματική κατάθεση στο Τμήμα Ανηλίκων, όπως δήλωσε στα δικαστήρια η δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου θύματος βιασμού και εκπόρνευσης στον Κολωνό, Ασπασία Ταραχοπούλου.




Η δικηγόρος εκτίμησε ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά τα οποία έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης, όπως η 12χρονη στον Κολωνό, ενώ χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

newsit.gr / protothema.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα