Δημαρχόπουλος: «Τάζουν προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία»

Δημαρχόπουλος: «Τάζουν προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία»

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι αυτοδιοικητικοί της περιοχής «τάζουν» προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, με αφορμή την απόφαση του Υπ. Εσωτερικών για επανασύσταση της δομής, μεταφέρει ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλους. 

Μάλιστα ο ίδιος τονίζει πως «αυτοί που τάζουν» τις προσλήψεις, παραλείπουν να αναφερθούν στη σχετική διαδικασία που προβλέπεται, τη μοριοδότηση, τα όρια ηλικίας και ευρύτερα τα κριτήρια πρόσληψης. 

«Μπορεί τα ψέματα να μην σας τελείωσαν ακόμα, αλλά ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι. Μαθαίνω ότι πήραν φωτιά τα τηλέφωνα τάζοντας «οι δημοτικοί μας άρχοντες» παντού και σε όλους, «προσλήψεις» στη Δημοτική Αστυνομία, που επανασυστήνει το Υπουργείο Εσωτερικών» σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης Δήμος Πρότυπο. «Για τον ΑΣΕΠ όμως, την μοριοδότηση, τα όρια ηλικίας και τα κριτήρια, αποφεύγουν να σας πουν! Βλέπετε όλοι βολεύονται με τις θέσεις που τους τάζουν και φυσικά δεν θα πάρουν. Βλέπετε από το «τάξιμο» δεν έχασε κανείς! Από το «δόσιμο» έχασε» προσθέτει ο ίδιος. 

Ο κ. Δημαρχόπουλος κοινοποιεί και σχετική αναφορά του Υπουργείου ως προς τη διαδικασία πρόσληψης στη Δημοτική Αστυνομία. 

Η αναφορά του Υπουργείου Εσωτερικών

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικών με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής:

Το μέτρο εντάσσεται στην γενικότερη ρύθμιση για την επαναφορά των απολυμένων και σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων, που αποσκοπεί όχι μόνον στην αποκατάσταση αδικιών, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών της διοίκησης. Η ρύθμιση της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη και σχετικές προτάσεις της ΚΕΔΕ, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία σέβεται απολύτως τις παραπάνω αρχές. Ανασυστήνει μια υπηρεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την καθημερινή ζωή των πολιτών και προσπορίζει σημαντικά οικονομικά έσοδα στους δήμους.

Με τη νομοθετική ρύθμιση κανένας πρώην δημοτικός αστυνομικός δεν χάνει τη δουλειά του. Οι απολυμένοι ή όσοι επρόκειτο να απολυθούν γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί αλλού επιστρέφουν στην παλαιά τους θέση. Όπως συμβαίνει με όλους τους υπαλλήλους, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, όσοι έχουν τοποθετηθεί οριστικά παραμένουν στις νέες θέσεις τους. Όσοι δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά, αλλά με βάση προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ έχουν δικαίωμα να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στις θέσεις αυτές ή θα επιστρέψουν στην Δημοτική Αστυνομία. Οι μόνοι που υποχρεωτικά επιστρέφουν στην παλαιά τους θέση του δημοτικού αστυνομικού είναι αυτοί που είχαν μετακινηθεί στην Ελληνική Αστυνομία, και τούτο διότι κρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο ότι δεν ήταν λειτουργικά χρήσιμη η αξιοποίησή τους εκεί.

Το Υπουργείο μας, συνεπώς, και στην περίπτωση αυτή εφάρμοσε ομοιόμορφους και αντικειμενικούς κανόνες, ίδιους για όλους τους «διαθέσιμους» υπαλλήλους, ακολουθώντας, ως προς την εκτίμηση των πραγματικών αναγκών, την γνώμη των αρμόδιων Υπουργείων.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال