Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δράση για το περιβάλλον και τη φιλοζωία στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Δράση για το περιβάλλον και τη φιλοζωία στην Ξάνθη

Μια δράση ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και φιλοζωίας διοργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης μαζί με την εταιρία Nokaka, το πρωί του Σαββάτου (15/10), στο κέντρο της πόλης. 




Η Ξάνθη σαν πόλη να υστερεί σημαντικά σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης, με τα σκουπίδια να κάνουν «πάρτι» ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης και αρκετοί κάδοι σκουπιδιών να φημίζονται για τη δυσωδία τους.

Παράλληλα, σε θέματα φιλοζωίας καταγράφεται μια παντελής απουσία ενός ολοκληρωμένου πλάνου δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων ενώ στην περιοχή έχουν σημειωθεί φρικιαστικά εγκλήματα κακοποίησης ζώων τα τελευταία χρόνια. 

Δράση για το περιβάλλον και τη φιλοζωία στην Ξάνθη

Δράση για το περιβάλλον και τη φιλοζωία στην Ξάνθη

Δράση για το περιβάλλον και τη φιλοζωία στην Ξάνθη

Ζωγραφιές από τα παιδιά  




Στη δράση συμμετείχαν αρκετά παιδιά, τα οποία ζωγράφισαν και διασκέδασαν. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι ζωγραφιές του παιδιών «θα αποδοθούν σε ανθεκτικό υλικό και θα κοσμήσουν διάφορα σημεία της πόλης». 

Κύριο αντικείμενο της δράσης ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη προστασία των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων. 

Κατά τη διάρκεια της δράσης διανεμήθηκαν μικρά γλαστράκια με λουλούδια ενώ υπήρξε και ενημέρωση για τις συσκευασίες NoKaka που έχουν τοποθετηθεί σε 15 σημεία μέσα στην πόλη για τη συγκομιδή των ακαθαρσιών των δεσποζόμενων ζώων. 

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Δήμο, θα τοποθετηθούν σύντομα «ταΐστρες και ποτίστρες» στην πόλη. 

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος ζωγράφισε μαζί με τα μικρά παιδιά. 




«Αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας, που είναι μέρος της καθημερινότητάς μας -της ίδιας της ζωής μας. Στοχεύουμε σε ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας, σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής -και προς αυτήν την κατεύθυνση, θα συνεχίζουμε την προσπάθεια» αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Τσέπελης. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα