Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ευχάριστα νέα στο ΠΓΝΑ: Καρκινοπαθής υπεβλήθη σε πρωτοποριακή επέμβαση

Κοινοποίηση

Ευχάριστα νέα στο ΠΓΝΑ: Καρκινοπαθής υπεβλήθη σε πρωτοποριακή επέμβαση

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 στα Γενικά Χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά συνδυασμένη επέμβαση ογκολογικής χειρουργικής και πλαστικής αποκατάστασης για καρκίνο μαστού. 




Με αφορμή το γεγονός ότι ο Οκτώβριος θεωρείται διεθνώς μήνας αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού, στο Νοσοκομείο μας πραγματοποιήθηκε μια πολύωρη χειρουργική επέμβαση με την άψογη συνεργασία δυο χειρουργικών ομάδων, όπου νεαρός ασθενής με μεταστατικό γονιδιακό καρκίνο μαστού, έπειτα από προεγχειρητική χημειο – ακτινο – θεραπεία, υποβλήθηκε σε σύγχρονη αμφοτερόπλευρη ολική μαστεκτομή και πλαστική αποκατάσταση μαστών, σε ένα χειρουργείο, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου. 

Ειδικότερα συνεργάστηκαν: η κα Ελένη Ι. Ευφραιμίδου, Καθηγήτρια Χειρουργικής ΔΠΘ, εξειδικευμένη στην χειρουργική μαστού, που υπηρετεί στην Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Α. υπό την Διεύθυνση του κ. Αλέξανδρου Χ. Πολυχρονίδη, Καθηγητή Χειρουργικής & Πρύτανη του ΔΠΘ και ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής ΔΠΘ & Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, επίσης για την αντιμετώπιση του ασθενούς υπήρξε Ιατρική μέριμνα και συνεργασία από τους Ιατρούς: της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας ΔΠΘ, της Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΔΠΘ, της Παν/κής Αναισθησιολογικής κλινικής & του Αναισθησιολογικού τμήματος, του Εργαστήριου Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Ακτινολογίας ΔΠΘ & ΕΣΥ, του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής ΔΠΘ καθώς και από τους Νοσηλευτές των Γενικών Χειρουργείων και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης. 




Η πραγματοποίηση τέτοιων σημαντικών επεμβάσεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αποτελούν το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τον μήνα της ενημέρωσης & της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα