Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Φωτιά στην Ποίμνη – Σηκώθηκε και αεροσκάφος

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Φωτιά στην Ποίμνη – Σηκώθηκε και αεροσκάφος
Η στιγμή που ξεσπάει η μεγάλη πυρκαγιά 

Δύο πύρινα μέτωπα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Πέμπτη (20/10) η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ξάνθη, καθώς εκτός από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πίσω από βενζινάδικα στην Ε.Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής, φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Ποίμνης. 




Οι δύο πυρκαγιές ξέσπασαν την ίδια περίπου ώρα, ενώ στην περίπτωση της Ποίμνης πρόκειται για φωτιά κυρίως σε θαμνώδη έκταση με χαμηλή βλάστηση. 

Στο σημείο έσπευσαν 21 πυροσβέστες με 6 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου και 1 αεροσκάφος. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. 

«Συγχαρητήρια στα παλικάρια της πυροσβεστικής. Πολύ αέρα με συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης κόντεψαν να καούν τα παιδιά! Στα όρια του κτήματος τρεις φορές αποκόπηκε με υπεράνθρωπες προσπάθειες η φωτιά. Σας ευχαριστώ πολύ και να σας έχει ο Θεός καλά» σημειώνει ο Χρήστος Γαβριήλ που διατηρεί βιολογικό κτήμα κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά. 


Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα