Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γουναρίδης για κρατητήρια: «Έχουν γεμίσει κατά 90% με ποινικούς»

Κοινοποίηση

Γουναρίδης για κρατητήρια: «Έχουν γεμίσει κατά 90% με ποινικούς»

Γεμάτες είναι οι φυλακές και τα κρατητήρια στη Θράκη με τις Αστυνομικές Αρχές να ζητούν να ληφθεί άμεσα μια λύση.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της Αστυνομικής Κίνησης Ξάνθης, μιλώντας στο MEGA.




«Το πρόβλημα διαιωνίζεται εδώ και δύο χρόνια περίπου, από την εποχή της πανδημίας του Covid. Τότε οι φυλακές δεν δέχονταν κρατουμένους λόγο Covid και μεταβιβαζόταν το πρόβλημα στα κρατητήρια» εξηγεί ο πρόεδρος Αστυνομικής Κίνησης Ξάνθης, Νίκος Γουναρίδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως μέρα με τη μέρα το πρόβλημα διογκώνεται, καθώς την ίδια στιγμή το σωφρονιστικό ίδρυμα της Κομοτηνής παρουσιάζει πληρότητα, αφού όπως είπε δίνεται εντολή να παραμένουν οι κρατούμενοι στα κρατητήρια.

«Έχουν γεμίσει κατά 90% με ποινικούς κρατούμενους από άλλες φυλακές που έρχονται για το Εφετείο Κομοτηνής» συμπλήρωσε ο κ. Γουναρίδης, τονίζοντας πως η κατάσταση αυτή δεν είναι ασφαλής ούτε για τους κρατουμένους, ούτε για τους αστυνομικούς.

Σημείωσε πως οι περισσότεροι κρατούμενοι είναι από αυτόφωρα, ενώ έχουν αυξηθεί και οι διακινητές.




Ερωτηθείς για το πόσο παραπάνω είναι οι κρατούμενοι στα κρατητήρια απάντησε: «Το ανώτερο που μπορεί να έχει είναι 18 κρατούμενοι εκ των οποίων οι τέσσερις γυναίκες. Το θέμα είναι πως τώρα ένα αυτόφωρο δεν θα μπορέσουμε να το βάλουμε ξεχωριστά σε ένα κελί».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα