Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη τίμησε την 28η Οκτωβρίου – Με λαμπρότητα οι παρελάσεις

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη τίμησε την 28η Οκτωβρίου – Με λαμπρότητα οι παρελάσεις

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 τίμησαν οι κάτοικοι στην Ξάνθη, οι οποίοι γιόρτασαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα το «ΟΧΙ».

Μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ στην πόλη ακολούθησε και η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση όπως είθισται. 

Στα μπαλκόνια των οικοδομών «στολίσθηκαν» με δεκάδες ελληνικές σημαίες ενώ οι κάτοικοι προσήλθαν μαζικά στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. 




Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Στέλιος Πέτσας ενώ της παρέλασης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Οι μαθητές σε κάθε γωνιά της Ξάνθης, που συμμετείχαν στις παρελάσεις, απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής (28/10), οδηγήσαν αρκετούς κατοίκους σε εξορμήσεις τόσο προς το βουνό όσο και προς την παραλιακή ζώνη. 

Η Ξάνθη τίμησε την 28η Οκτωβρίου – Με λαμπρότητα οι παρελάσεις

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα