Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω… μιας εφαρμογής!

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω… μιας εφαρμογής!

Πως είναι να ξυπνάς το πρωί και να αντικρίζεις το κατάλευκο τοπίο στο χιονισμένο Δασικό Χωριό, στην ορεινή Ξάνθη; Ποια είναι η αίσθηση του να βλέπεις… live το ηλιοβασίλεμα στο Λιμάνι των Αβδήρων; Η ελληνική εφαρμογή Meteology LiveCams τα κάνει όλα αυτά παιχνιδάκι, και ταξιδεύει την Ξάνθη σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον έχει κατεβάσει και εγκαταστήσει το app να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τι καιρό κάνει στην περιοχή αλλά και να απολαύσει τη θέα, από χιλιόμετρα μακριά. 




Φυσικά, το Meteology LiveCams δεν αφορά μόνο την Ξάνθη, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα (και όχι μόνο) και αποτελεί μια πολύτιμη εφαρμογή live καταγραφής των καιρικών φαινομένων, που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για κατοίκους, τουρίστες, οδηγούς αλλά και ευρύτερα τους λάτρεις του καιρού. 

Η Έφη Τζούμα, η δραστήρια γυναίκα που βρίσκεται πίσω από το Meteology LiveCams μίλησε στο XanthiNea.gr και τον Γιώργο Μαυρίδη, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το όλο εγχείρημα, τα οφέλη που προσφέρει η εν λόγω ελληνική εφαρμογή αλλά και τα σχέδια της για το μέλλον. 

Η Ξάνθη ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω… μιας εφαρμογής!
Η live κάμερα του Meteology από το λιμάνι των Αβδήρων


Πως προέκυψε η ιδέα για το Meteology και ποια ήταν τα πρώτα «εμπόδια» που κλήθηκες να ξεπεράσεις;

«Η ιδέα ξεκίνησε από την αγάπη μου για τα καιρικά φαινόμενα και κατ’ επέκταση για την μετεωρολογία. Πολλές φορές αναφέρω με έναν τίτλο “ο εντυπωσιακός κόσμος των καιρικών φαινομένων” και η δημιουργία αυτών, μέσα από δεκάδες συντελεστές/παραμέτρους της ατμόσφαιρας. 




Όσο για τα εμπόδια, αμέτρητα και με πολλές δυσκολίες καθώς είναι μια προσωπική δημιουργία όλο το project η οποία χρειάστηκε 2 χρόνια ατελείωτης δουλειάς και προσπάθειας. Από την γραφή του κώδικα, τις τοποθετήσεις καμερών, το τμήμα υποστήριξης των χρηστών σε ότι και αν χρειαστούν, το τμήμα marketing, ο έλεγχος σωστής λειτουργία τόσο του app όσο και των καμερών, αλλά και πολλών ακόμα παραγόντων που επιβάλλουν να είμαι 24 ώρες το 24ωρο υπ’ ατμόν για την άψογη λειτουργία του. 

Βέβαια έχω μια μικρή βοήθεια από έναν καλό μου φίλο, ο οποίος με βοηθάει στον συντονισμό των καμερών, όταν εγώ είμαι σε εγκατάσταση σε κάποιο κτίριο. Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας δηλαδή, με βοηθάει ώστε να βγάλουμε την live εικόνα των καμερών μέσω διαδικτύου». 

Η Ξάνθη ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω… μιας εφαρμογής!

Η Ξάνθη ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω… μιας εφαρμογής!

Τι το διαφορετικό προσφέρει η εν λόγω εφαρμογή και ποια είναι τα πρακτικά οφέλη που απολαμβάνει κάποιος κατεβάζοντάς την;

«Όπως πολλές φορές αναφέρω και βάσει των σχολίων που εισπράττω από τους χρήστες του app, δεν είναι ένα απλό application καιρού όπως υπάρχουν δεκάδες που απλώς σου δείχνουν μια πρόγνωση. Είναι ένα “πολυμηχάνημα-πολυεργαλείο” το οποίο έχει μέσα από καιρικά δεδομένα ως και πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα όλων μας, αλλά και παράλληλη προώθηση της χώρας μας σε όλο τον κόσμο, με ζωντανή εικόνα μέσω 200 καμερών που έχω τοποθετήσει και φυσικά σε 7 γλώσσες. 




Μέσα από ένα πολύ εύχρηστο μενού, η εφαρμογή περιέχει προγνώσεις καιρού με διαφορετικούς τρόπους. Είτε με αναλυτική μορφή (γραπτή) είτε με ειδικούς εύκολους χάρτες αποτύπωσης των φαινομένων (βροχής – ανέμων – χιονιού κτλ). Επιπλέον περιέχει μέσα τα 7 live ραντάρ καιρού (νεφών – βροχής – καταιγίδας), τα οποία μας δείχνουν σε πραγματικό χρόνο τα φαινόμενα σε πολλές μορφές, αλλά και την πορεία / κίνηση αυτών. 

Μια πολύ σημαντική ενότητα είναι οι κάμερες οι οποίες στο 90% είναι σε ζωντανή απευθείας μετάδοση live streaming, όπου έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τον καιρό σε απευθείας μετάδοση αλλά και την εξίσου πολύ σημαντική χρήση για την πυρασφάλεια της χώρας μας σε δύσβατες περιοχές και όχι μόνο. Μέσα στην εφαρμογή έχω προσθέσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και για τους αγρότες, τους φυσιολάτρες, τους ψαράδες, τους τουρίστες, τους επαγγελματίες κτλ. 

Όλο το περιεχόμενο των ενοτήτων είναι και με καθοδήγηση GPS. Δηλαδή, μπορείς να επιλέξεις όποια ενότητα χρειάζεσαι πχ ένα ορεινό καταφύγιο ή μια ράμπα σκαφών ή ένα κατάλυμα και να σε καθοδηγήσει στο σημείο, παρέχοντας πλήρη ενημέρωση με όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη ενότητα.

Πολύ απλά ο χρήστης κατεβάζει το app “Meteology LiveCams” από το play store (για συσκευές android) και το app store (για συσκευές IOS). Έπειτα από αυτό, δημιουργεί τον προσωπικό λογαριασμό του με στοιχεία που θα του ζητήσει η εφαρμογή. Μόλις δημιουργηθεί η εγγραφή στο app, ο χρήστης έχει εντελώς δωρεάν 2 ημέρες χρήσης της εφαρμογής, ώστε να περιηγηθεί και να ανακαλύψει όλο το περιεχόμενο. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 1-2 ώρες ώστε να ανακαλύψει όλο το περιεχόμενο, γιατί πραγματικά περιέχει πάρα πολλά δεδομένα μέσα. Μετά τις 2 ημέρες θα το εμφανίσει αυτόματα την πληρωμή για την μικρή ετήσια συνδρομή των 9,90 ευρώ, ώστε να συνεχίσει να έχει πρόσβαση. 

Πολύ σημαντικό είναι το ότι η εφαρμογή δεν περιέχει καμία απολύτως ενοχλητική διαφήμιση, θέλοντας έτσι να είναι ένα καθαρά ενημερωτικό application και όχι ένα application τηλεμάρκετινγκ που θα πρέπει να αποφύγεις όλα αυτά τα “παραθυράκια” διαφημίσεων για να ενημερωθείς. Η εφαρμογή αποθηκεύει την εγγραφή του χρήστη ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο χρήστης το πότε και το εάν θέλει να έχει στην κατοχή του το app.  




Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι το app έχει περάσει όλους τους εξονυχιστικούς ελέγχους ασφάλειας από τα stores, και έλαβε πολύ γρήγορα την έγκριση για τη φιλοξενία στα stores, ιδιαίτερα της Apple, η οποία είναι πολύ αυστηρή με τα θέματα ασφαλούς περιήγησης / χρήσης για το κάθε app. 

Να σημειώσουμε ότι όλα τα καιρικά φαινόμενα του app, αντλούνται αυτόματα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια καιρικά μοντέλα μετεωρολογίας».  

Η Ξάνθη ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω… μιας εφαρμογής!


Στην Ξάνθη σε ποιες περιοχές έχουν τοποθετηθεί κάμερες; Υπάρχουν σκέψεις να τοποθετηθούν και άλλες κάμερες στην περιοχή;

«Στην περιοχή της Ξάνθης έχω τοποθετήσει 2 κάμερες στο λιμάνι των Αβδήρων και μία στον ορεινό όγκο του Ερύμανθου, στο Δασικό Χωριό Λειβαδίτη. Σταδιακά και έως το τέλος της χρονιάς, ήδη έχουν προγραμματιστεί να τοποθετηθούν ακόμα 5 τουλάχιστον νέες κάμερες, με σκοπό να καλύψω όλο τον Νομό σταδιακά. Μην ξεχνάμε ότι για την τοποθέτηση κάμερες χρειάζεται να υπάρχει μόνιμο ρεύμα και σταθερή γραμμή ίντερνετ στο κατάλυμα που φιλοξενείται η κάμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».  

Πως φαντάζεσαι το Meteology σε μερικούς μήνες; Τι σχέδια κάνεις για το μέλλον της εφαρμογής;




«Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να αναπτύξω περισσότερο την εφαρμογή μέσω των εσόδων που μου αποφέρει το app, προσθέτοντας συνεχώς νέα χρήσιμα δεδομένα. Σκοπός μου είναι να καλύψω όλη την Ελλάδα με νέες κάμερες και νέες χρήσιμες ενότητες. Ήδη έχουν προγραμματιστεί να τοποθετηθούν ακόμα 30 κάμερες έως το τέλος της χρονιάς αλλά και η δημιουργία ενός έξυπνου widget στην εξωτερική οθόνη κάθε συσκευής του χρήστη. Επιπλέον θα προστεθούν ακόμα 4 γλώσσες. Λαμβάνοντας πάντα τις ανάγκες των συμπολιτών μου, αναπτύσσω συνεχώς το app, ώστε να γίνει ο απόλυτος “σύμμαχος” της καθημερινότητάς μας.

Με οδηγό μου το πείσμα και το μεράκι, εύχομαι να τα καταφέρω ακόμα περισσότερο και ναι, να είμαστε όλοι μας περήφανοι που η Ελλάδα έχει εξαιρετικά μυαλά που μπορούν να καταφέρουν πολλά». 

Η Ξάνθη ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω… μιας εφαρμογής!

*Οι χρήστες του app μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις και τα νέα από τη σελίδα της εφαρμογής στο Facebook με όνομα “METEOLOGY LIVECAMS APPLICATION”, ενώ για οτιδήποτε χρειαστούν μπορούν να στείλουν email στο τμήμα υποστήριξης infometeology@gmail.com και θα λάβουν άμεσα απόκριση. 

Το site της εφαρμογής: www.meteology-livecams.com

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα