Κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ξάνθη

Κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ξάνθη

Σημαντική μείωση καταγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Ξάνθη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός, στην περιοχή καταγράφεται μείωση του κρουσμάτων κατά 38,55% ενώ εντοπίστηκαν συνολικά 330 νέες μολύνσεις. 

Την ίδια στιγμή σε επίπεδο αστικών λυμάτων, καταγράφεται μείωση κατά 35% στο ιικό φορτίο της περιοχής. 

«Την εβδομάδα 3 έως 9 Οκτωβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 26 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις δώδεκα (5/12) περιοχές, που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ)του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε πέντε από τις δώδεκα (5/12) περιοχές και σταθεροποίηση σε δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές του ΕΔΕΛ. Καθαρά αυξητικές ήταν οιτάσεις στον Άγιο Νικόλαο (+83%), και στην Αττική (+66), ενώ οριακή ήταν η αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στη Θεσσαλονίκη (+25%), στα Χανιά (+17%) και στο Ηράκλειο (+16%). Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-81%), στην Κέρκυρα (-50%) και στην Ξάνθη (-35%), ενώ οριακή ήταν η πτώση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (-29%) και στο Βόλο (-21%). Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη (+5%) και στα Ιωάννινα (-8%)» τονίζει ο ΕΟΔΥ. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال