Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θόδωρος Κοκκάλας: «Επίδοξοι σωτήρες του ΑΟΞ αυτοί που σκύλεψαν το πτώμα»

Κοινοποίηση

Θόδωρος Κοκκάλας: «Επίδοξοι σωτήρες του ΑΟΞ αυτοί που σκύλεψαν το πτώμα»

Για τη μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΑΟΞ και τις πρόσφατες εξελίξεις που δρομολογούνται με στόχο την ύστατη σωτηρία της ομάδας, τοποθετήθηκε με μια ανάρτηση – η οποία προκάλεσε αίσθηση – ο πρώην πρόεδρος της Ξάνθης και ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός επιχειρηματίας, Θόδωρος Κοκκάλας. 




«ΑΟΞ 2067… Συνεργοί στο έγκλημα, ασέλγησαν και σκύλεψαν το πτώμα… Και τώρα επίδοξοι σωτήρες… Ντροπη» σημειώνει ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ. 

Μάλιστα ο ίδιος, λίγες ώρες μετά, τοποθετήθηκε και για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναζήτηση μιας βιώσιμης λύσης που θα εξασφαλίσει το μέλλον του ΑΟΞ. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Συνομίλησα με δεκάδες φίλους φίλαθλους τις τελευταίες μέρες. Όλοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τον ΑΟΞ και το Ξανθιώτικο ποδόσφαιρο γενικότερα. Δυστυχώς πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που ήταν αποτέλεσμα ενός υποβιβασμού.

Σε όλο τον κόσμο ομάδες υποβιβάζονται είτε για αγωνιστικούς λόγους, είτε οικονομικούς. Εδώ η ομάδα υποβιβάστηκε λόγω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ιδιοκτήτων.




Προσωπικά προσπάθησα διακριτικά να αφυπνίσω τους εμπλεκομένους από το 2019, ειδικα το φθινόπωρο, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αφανισμού της ομάδας μας. Ίσως πολλοί το θυμούνται. Επίσης ανήμερα των Χριστουγέννων του 2019 ανάρτησα ένα κείμενο το οποίο αναδημοσιεύτηκε την επόμενη σε τοπική εφημερίδα. Ας έρθουμε στο σήμερα.

Αυτή την βδομάδα κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις για το μέλλον του ΑΟΞ.

Η μια πρόταση είναι να λειτουργήσει η ομάδα με άλλο ΑΦΜ.

Αυτή είναι μια πρακτική που εφάρμοσαν και άλλες ομάδες, έτσι είχαμε πχ ΗΡΑΚΛΗ ΓΣ, ΗΡΑΚΛΗ ΑΣ, ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΝΤΙΩΝ και νομίζω τώρα ΗΡΑΚΛΗ Ν.Τριγλιας και αν δεν κάνω λάθος παραλίγο ΗΡΑΚΛΗ Αμπελοκήπων και ΗΡΑΚΛΗ-ΑΡΗ Μακροχωρίου. Επίσης πάλι αν δεν κάνω λάθος ΝΕΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ,ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ κλπ.

Επίσης αν μια παρέα φίλαθλων αγοράσει ένα ΑΦΜ για να κάνει τον ΑΟΞ, ποιος αποκλείει την περίπτωση μια άλλη παρέα φίλαθλων να αγοράσει ένα άλλο ΑΦΜ προκειμένου να εμφανίσει ένα άλλο ΑΟΞ. Τι θα έχουμε; ΑΟΞ 1 και ΑΟΞ 2 κατά το γονέας 1 και γονέας 2;

Αυτο βέβαια σημαίνει ότι η ομάδα απαρνιέται τα σύμβολα της.




Από την άλλη για να λειτουργήσει ως ΑΟΞ είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που φυσικά όχι εγώ, αλλά ούτε νομικοί μπορούν να δώσουν ασφαλή απάντηση.

Εικάζω ότι μια υπαγωγή στο άρθρο 99 θα μπορούσε να είναι μια λύση πάρα το μεγάλο χρέος, σύμφωνα με το ισολογισμό τις 30/06/2021 ήταν 2,5 εκ και επιπλέον μια θηριωδής επιστρεπτέα προκαταβολή περίπου 800 χιλ. ευρώ που πλέον από τον Ιούνιο είναι απαιτητή, συν τα χρέη από 07/2021 έως σήμερα. Άγνωστο πόσα είναι δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε αν κατατεθεί ισολογισμός φέτος.

Επίσης δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν οι πιστωτές αλλά και παίκτες δεχθούν υπαγωγή στο άρθρο 99. Αγκάθι ίσως είναι και η ύπαρξη ιδιόκτητου γηπέδου.

Αλλά από κει και πέρα εγκυμονούν και άλλοι κίνδυνοι κατάσχεσης σημάτων ή απαγόρευση χρήσης αυτών.

Εξηγώ όσο πιο απλά μπορώ με παραδείγματα.

Η ΣΤΕΑΟΥΑ το 2015 όταν πτώχευσε αναγκάστηκε να αλλάξει σήμα. Είχε μέχρι τότε το σήμα του Ρουμάνικου Στρατού και έφτιαξε ένα παρόμοιο ενώ αναγκάστηκε να αλλάξει το επίσημο όνομα της σε FCSB. Νομίζω πέρσι της επετράπη από τον Στρατό να επαναφέρει το αρχικό σήμα, αλλά δεν το έκανε.




Επίσης η αγαπημένη μου ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ όταν πτώχευσε και έκανε ξεκίνημα από την Δ κατηγορία έπρεπε να αλλάξει σήμα. Τότε η Δήμος της Φλωρεντίας της εκχώρησε για χρήση το σήμα του Δήμου που ταυτιζόταν με το αρχικό σήμα της ομάδας.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά.

Σε περίπτωση αναβίωσης του ΑΟΞ δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, ακόμη και ΜΕ καθαρό ΑΦΜ υπάρχει ενδεχόμενο πιστωτές να στραφούν εναντίον, έχει συμβεί στον εμπορικό κόσμο.

Νομικός δεν είμαι και ας με συγχωρήσουν οι φίλοι νομικοί αν υπέπεσα σε νομικές ανακριβείς.

Εκείνο που έχω να συμβουλεύσω σε όσους αποφασίσουν κάποια κίνηση είναι:

ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα