Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λειβαδίτης: Ο εντυπωσιακός καταρράκτης της Ξάνθης [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Λειβαδίτης: Ο εντυπωσιακός καταρράκτης της Ξάνθης [ΒΙΝΤΕΟ]


Η εικόνα του Λειβαδίτη διαφοροποιείται συχνά, ανάλογα με την κάθε εποχή του χρόνου

Ο εντυπωσιακός καταρράκτης Λειβαδίτης τοποθετείται στα σύνορα του νομού Ξάνθης με τη Δράμα και θεωρείται ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων σε ό,τι αφορά την ποσότητα, αλλά και τον όγκο τρεχούμενου νερού.




Η προσέγγισή του μπορεί να γίνει τόσο από τη Δράμα, όσο και από την Ξάνθη, μέσω Σταυρούπολης, από όπου και ξεκινάει μια διαδρομή προς το χωριό Λειβαδίτης, το οποίο σε υψόμετρο 1250 μέτρων, κρύβει το δεύτερο πιο περπατημένο μονοπάτι, μετά από εκείνο των Στενών του Νέστου, της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, ενώ με μόλις 8 κατοίκους αποτελεί το ψηλότερο χωριό ολόκληρου του νομού.

Τι και αν ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος τελειώνει στο χωριό; Η συνέχεια είναι αυτή που φέρνει τις πιο όμορφες εικόνες της Δυτικής Ροδόπης, αρκεί ο επισκέπτης να ακολουθήσει μια χωμάτινη διαδρομή 2,2 χιλιομέτρων, μέχρι το σημείο έναρξης της κατάβασης προς τον μνημειώδη καταρράκτη Τραχωνίου, ή αλλιώς καταρράκτη Λειβαδίτη.




Βέβαια, η διαδρομή χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου καλό θα ήταν να αποφεύγεται να γίνεται με συμβατικό αυτοκίνητο, μιας και ο πάγος αλλά και τα νεροφαγωμάτων μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, σε αντίθεση πάντα με τους καλοκαιρινούς μήνες που ο επισκέπτης μπορεί ανενόχλητα να ευχαριστηθεί την ίδια πορεία στη φύση.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ 

Πηγή: travel-inspiration

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα