Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λύση στο πρόβλημα ξύλευσης στην ορεινή Ξάνθη

Κοινοποίηση

Λύση στο πρόβλημα ξύλευσης στην ορεινή Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε η νέα διάταξη ξύλευσης από το Δασαρχείο Σταυρούπολης Ξάνθης  σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η υλοτομία δένδρων και θάμνων πρίνου και γαύρου, στηθιαίας διαμέτρου έως και 18 cm, καθώς και η υλοτομία μεμονωμένων ξηρών ιστάμενων δένδρων κάθε δασοπονικού είδους εκτός των κωνοφόρων, από όλες τις δασικές θέσεις εντός των διοικητικών ορίων της Δ.Ε. Σταυρούπολης και κάθε Τοπικής Κοινότητας από τους μόνιμους κατοίκους αυτών, για την κάλυψη των αναγκών τους σε καυσόξυλα, γεωργικά εργαλεία, υπορθώματα αμπέλων, βέργες περιελίξεως κηπουρικών φυτών, πασσάλους για περιφράξεις ποιμνιοστασίων, έπειτα από συνεννόηση με τα δασικά όργανα και σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. 




Οι υλοτομίες αυτές επιτρέπονται σε περιοχές οι οποίες δεν υπόκεινται σε ειδική απαγόρευση της Δασικής Υπηρεσίας , θα έχουν χαρακτήρα αραίωσης και όχι αποψίλωσης επιφανειών και θα διενεργούνται κοντά στο έδαφος σε ύψος όχι μεγαλύτερο των 25 εκατοστών από αυτό, η δε χρησιμοποίησή των προϊόντων υλοτομίας είναι επιτρεπτή μόνο εντός της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Σταυρούπολης, πλήρως απαγορευμένης της εμπορία τους.




Ειδικότερα επιτρέπουμε την υλοτομία ατόμων οστρυάς, στηθιαίας διαμέτρου έως 18 cm, μόνο για τους κατοίκους της Τ.Κ. Πασχαλιάς και των κοινοτήτων γύρω από αυτήν, για τους σκοπούς και με τους περιορισμούς που προαναφέρθηκαν.

Η υλοτομία θα διενεργείται από τους κατοίκους με δική τους ευθύνη και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

«Ο αγώνας δικαιώνεται. Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια μας για αυτήν την δίκαιη λύση τού προβλήματος, πού είχε δημιουργήσει η προηγούμενη διάταξη ξύλευσης» σημειώνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα