Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαγεύουν τα δεκάδες ροζ φλαμίνγκο στη Λίμνη Βιστωνίδα [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Μαγεύουν τα δεκάδες ροζ φλαμίνγκο στη Λίμνη Βιστωνίδα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένα εντυπωσιακό θέαμα το οποίο δημιουργούν τα δεκάδες ροζ φλαμίνγκο έχουν την ευλογία να απολαύσουν όσοι επισκέπτονται αυτές τις ημέρες τη Λίμνη Βιστωνίδα, στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης.




Τα φλαμίνγκο απολαμβάνουν την παραμονή τους στην περιοχή και επιδίδονται σε ιδιαίτερα εντυπωσιακές πτήσεις πάνω από τη λίμνη που αποτελεί το φυσικό σύνορο ανάμεσα στην Ξάνθη και την Κομοτηνή. 

Αποτελούν άλλωστε σήμα κατατεθέν της περιοχής και δεκάδες είναι οι επισκέπτες που μεταβαίνουν από τους γύρω οικισμούς – καθώς και διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό – στο Πόρτο Λάγος προκειμένου να τα θαυμάσουν από κοντά. 

Τα φοινικόπετρα, που είναι γνωστά ως φλαμίνγκο, έχουν ψηλά πόδια, μακρύ λαιμό και το ιδιόμορφο ράμφος τους είναι γυρισμένο προς τα κάτω. Διακρίνονται για το χαρακτηριστικό ρόδινο ή λευκό χρώμα τους ενώ στη Λίμνη Βιστωνίδα καθώς και στη Λίμνη Ισμαρίδα έκαναν την εμφάνισή τους το 1985 και εκ τότε αρκετά εξ’ αυτών αποτελούν μόνιμους «θαμώνες» της περιοχής. 




Μαγεύουν τα δεκάδες ροζ φλαμίνγκο στη Λίμνη Βιστωνίδα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο φυσικός πλούτος της περιοχής 

Η λίμνη Βιστωνίδα αποτελεί έναν από τους ομορφότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας. Είναι μια ρηχή λίμνη, με το μέγιστο βάθος της να φτάνει τα 2,5 μέτρα ενώ καλύπτει μια έκταση 42.400 στρεμμάτων. 

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της λίμνης είναι πως στο νότιο τμήμα της έχει αλμυρό ή υφάλμυρο νερό ενώ στο βόρειο γλυκό. Αλμυρίκια, καλαμώνες, έλη αλμυρού και γλυκού νερού περιβάλλουν τη Βιστωνίδα και σε αυτά βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη εντόμων, αμφιβίων και ερπετών. 




Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα 326 διαφορετικά είδη πουλιών που ζουν ή επισκέπτονται τη λίμνη. Φυσικά στα νερά της ζουν και αναπαράγονται και πολλά είδη ψαριών, ανάμεσά τους και δύο τα οποία εμφανίζονται μόνο στην περιοχή (ενδημικά). 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα