Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο νέος χάρτης για τις εξισωτικές – Τι ισχύει για την Ξάνθη

Κοινοποίηση

Ο νέος χάρτης για τις εξισωτικές – Τι ισχύει για την Ξάνθη

Τον νέο χάρτη που ορίζει τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας και από τον οποίο θα προκύπτουν τα καθεστώτα επιδοτήσεων και προγραμμάτων της νέας ΚΑΠ γνωστοποίησε το ΥΠΑΑΤ.




Από το 2023 αναμένεται να καταργηθεί η μίνι επιδότηση των 2,5 ευρώ / στρέμμα που χορηγείται σήμερα στις μειονεκτικές περιοχές. Ωστόσο η εξισωτική αποζημίωση θα συνεχίσει να καταβάλλεται τόσο στις ορεινές όσο και στις μειονεκτικές περιοχές. 

Το ύψος της επιδότησης διαμορφώνεται στα 12 / στρέμμα, για τις περιοχές που ορίζονται ως ορεινές και στα 8,8 ευρώ / στρέμμα για τις μειονεκτικές. 

Στον χάρτη που εξέδωσε το ΥΠΑΑΤ, η Ξάνθη χωρίζεται κυρίως σε δύο ζώνες, στην «ορεινή» και στην «περιοχή με ειδικά μειονεκτήματα», ενώ υπάρχει και μια μικρή ζώνη που ορίζεται ως «περιοχή με φυσικά μειονεκτήματα». 




Το ποσοστό της εξισωτικής αποζημίωσης μετά τα 200 στρέμματα μειώνεται προοδευτικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για να λάβει ο αγρότης το αντίστοιχο ποσό της επιδότησης δεν χρειάζεται να κατοικεί στην αντίστοιχη ζώνη, αρκεί να διατηρεί αγροτεμάχιο εκεί. Πρακτικά, ένας αγρότης που διατηρεί χωράφια στην ορεινή ζώνη λαμβάνει την αντίστοιχη εξισωτική αποζημίωση ακόμη και η μόνιμη κατοικία του βρίσκεται εκτός της ορεινής ζώνης. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα