Στον «πάγο» – προς το παρόν – το τουριστικό τρένο στην Ξάνθη

Όνειρο θερινός νυκτός το τουριστικό τρένο στην Ξάνθη

Στον «πάγο»  τουλάχιστον προς το παρόν – φαίνεται πως μπαίνει η πρόταση για τη λειτουργία τουριστικού τρένου στην περιοχή του Νέστου, καθώς όπως τονίζει ο εμπορικός διευθυντής επιβατικών μεταφορών της Hellenic Train, Θεόδωρος Τόλιας ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να εξεταστεί όταν οι «επιχειρησιακές δυνατότητες της εταιρίας το επιτρέψουν». 

Το ζήτημα της λειτουργίας της τουριστικής γραμμής έφτασε στην Βουλή και σε σχετική απάντηση που δίνεται από τον κ. Τόλιας αναφέρονται τα εξής: 

«Η ενεργοποίηση του τουριστικού τρένου Δράμας - Ξάνθης, μπορεί να εξετασθεί όταν οι επιχειρησιακές δυνατότητες της εταιρίας το επιτρέψουν (προσωπικό και τροχαίο υλικό), σε συνάρτηση -πρωτίστως- με τις δυνατότητες της σιδηροδρομικής υποδομής.

Σήμερα, η κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, ειδικά στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου, δεν μας επιτρέπει τη δρομολόγηση επιβατικών αμαξοστοιχιών. Για το λόγο αυτό, την παρούσα φάση, τα τακτικά επιβατικά δρομολόγια στο τμήμα Δράμα - Ξάνθη, εκτελούνται με λεωφορείο. Πιο συγκεκριμένα, καθημερινά εκτελούνται: ένα δρομολόγιο από Ξάνθη για Δράμα και 2 δρομολόγια από Δράμα για Ξάνθη (με ενδιάμεσες σταθμεύσεις για την εξυπηρέτηση χωριών των 2 Νομών).

Το τμήμα Σέρρες-Δράμα, εξυπηρετείται καθημερινά με ένα ζεύγος σιδηροδρομικών δρομολογίων.

Η Hellenic Train, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών της, έχει ως στόχο την ανάπτυξη τουριστικών διαδρομών και την ενεργοποίηση ιστορικών τρένων για την ανάδειξη και προβολή περιοχών με τουριστικό ενδιαφέρον σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Μεταξύ των ανωτέρω δράσεων είναι και η δρομολόγηση τουριστικού τρένου Δράμας - Ξάνθης. Η πρόταση τουριστικού τρένου Δράμα-Λευκοθέα Σερρών, δύναται και αυτή να εξεταστεί.

Οι συγκεκριμένες δράσεις -όταν οι ανωτέρω συνθήκες το επιτρέψουν- πρέπει να πραγματοποιηθούν και με τη συνδρομή και αρωγή των τοπικών Φορέων για καλύτερα αποτελέσματα.

Η Hellenic Train προτίθεται να έχει ενεργό ρόλο σε οποιαδήποτε βιώσιμη και υλοποιήσιμη πρόταση προκύψει για την ενεργοποίηση τουριστικών τρένων στις περιφέρειες Σερρών- Δράμας - Ξάνθης και την ανάδειξη των περιοχών αυτών ως τουριστικούς προορισμούς». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال