15 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα Λευκού μπαστουνιού [ΒΙΝΤΕΟ]

15 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα Λευκού μπαστουνιού [ΒΙΝΤΕΟ]

15 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα Λευκού μπαστουνιού [ΒΙΝΤΕΟ]

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού ξεκινά μετά τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.

Το Πειρατολόγιο συνάντησε τον Νικόλα Αργυρό με το λευκό του μπαστούνι σε πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Όλγας και συγκεκριμένα στον ειδικό διάδρομο για τυφλούς.

Το που οδηγεί αυτός ο διάδρομος δείτε το στο βίντεο που ακολουθεί: 


Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال