Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Κοινοποίηση

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 10 Οκτωβρίου.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας για το έτος 2022 είναι «Κάνοντας την Ψυχική Υγεία και την Ευεξία για όλους παγκόσμια προτεραιότητα»

(World Mental Health Day 2022- Make mental health & well-being for all a global priority)




Ο Ψυχιατρικός Τομέας του Νοσοκομείου μας, επικεντρώνει τις προσπάθειες του, για να παρέχει καθημερινά ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, να ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα στα αιτήματα των πολιτών και να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.

H Ψυχιατρική Κλινική και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν. Ξάνθης συντονίζουν τις δράσεις τους, έχοντας ως επίκεντρο την βελτίωση της ψυχικής υγείας των κατοίκων της περιοχής ευθύνης τους.

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας στοχεύουν στην έγκαιρη διάγνωση και στη θεραπεία, στη συνεχιζόμενη φροντίδα, στην πρόληψη και στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας και στη μείωση του στίγματος για τις ψυχικές διαταραχές.




Είναι σημαντικό η ψυχική υγεία να διασφαλιστεί ως αγαθό και να αναγνωριστεί ως βασική προτεραιότητα για την δημόσια υγεία. Αυτό θα είναι μία ευκαιρία για όλους μας.

Η Διοίκηση και ο Ψυχιατρικός Τομέας του Γ. Ν. Ξάνθης.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα