Φλέγεται 10 μέρες το Παπίκιο – Πάνω από 100 πυροσβέστες στη «μάχη»

Φλέγεται 10 μέρες το Παπίκιο – Πάνω από 100 πυροσβέστες στη «μάχη»

Φλέγεται 10 μέρες το Παπίκιο – Πάνω από 100 πυροσβέστες στη «μάχη»

«Μάχη» με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πάνω από 100 πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που κατακαίει στο Παπίκιο όρος, στη Ροδόπη, η οποία ξέσπασε στις 22/10. 

Από το Σάββατο επιχειρούν δύο PZL, δύο Canadair, ένα ελικόπτερο ενώ την Κυριακή συμμετείχε με ρίψεις νερού και chinook του Στρατού που έφτασε από την Ελευσίνα για τον ίδιο σκοπό.

Οι φλόγες είναι ορατές από χιλιόμετρα μακριά, ενώ κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την οργή αλλά και την αγανάκτησή τους για τις πυρκαγιές που λαμβάνουν πλέον μορφή… επιδημίας, στην οροσειρά της Ροδόπης. 

Μάλιστα αρκετοί στέκονται επικριτικά στο γεγονός πως η εν λόγω πυρκαγιά έχει λάβει ελάχιστη (έως και μηδενική) κάλυψη από τα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ. 

«Η δύσκολη μάχη για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στο Παπίκιο όρος συνεχίζεται.Το δύσβατο της περιοχής κι οι αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την επιχείρηση κατάσβεσης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και την συνδρομή των εναέριων μέσων» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Φλέγεται 10 μέρες το Παπίκιο – Πάνω από 100 πυροσβέστες στη «μάχη»

«100 και πλέον πυροσβέστες επιχειρούν από σήμερα το πρωί στα πύρινα μέτωπα. Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν η 1η ΕΜΑΚ, η 1η ΕΜΟΔΕ Αθηνών , η 5η ΕΜΑΚ , η 5η ΕΜΟΔΕ Ιωαννίνων και σημαντική δύναμη από τις πυροσβεστικές υπηρεσιες της Ροδόπης και της Περιφέρειας μας» προσθέτει ο ίδιος. 

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης, «από το Σάββατο επιχειρούν δύο PZL, δύο Canadair, ένα ελικόπτερο ενώ την Κυριακή συμμετείχε με ρίψεις νερού και chinook του Στρατού που έφτασε από την Ελευσίνα για τον ίδιο σκοπό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πυροσβεστικό Σώμα, το Στρατό, τα εναέρια μέσα, όλους όσους συμμετέχουν και που συνεισφέρουν σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια για τον περιορισμό και κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται από την προηγούμενη εβδομάδα, και διάσωσης του τοπικού οικοσυστήματος!». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال