Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φθηνότερο εισιτήριο για τα χωριά της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Φθηνότερο εισιτήριο για τα χωριά της Ξάνθης


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Στην επιδότηση κατά 25% του κόστους προμήθειας του εισιτηρίου για τα χωριά της υπαίθρου προχωράει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης και η ομάδα των συνεργατών του, σε μια προσπάθεια να δώσουν μια οικονομική ανάσα στους κατοίκους και να ενισχύσουν τη χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας. 




Πρόκειται για μια κίνηση η οποία αποσκοπεί παράλληλα στην αύξηση των δρομολογίων, ειδικά προς τα πιο απομακρυσμένα χωριά, παρέχοντας ένα επιπλέον κίνητρο στους κατοίκους να προτιμούν τη χρήση λεωφορείου από το να μετακινηθούν με τα δικά τους οχήματα. 

Το νέο αυτό μέτρο, παρουσίασε ο Αντιπερεφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης, συνεπικουρούμενος από τον Αντιπεριφεριεάρχη Δημήτρη Γαλανόπουλο και τον Αντιπρόεδρο των ΚΤΕΛ το μεσημέρι της Πέμπτης (06/10) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου

«Είναι μια ομαδική προσπάθεια που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τον λαό μας που δοκιμάζεται από τις αυξημένες, υψηλές τιμές στο πετρέλαιο και στη βενζίνη. Βλέποντας εμείς, σαν υπεύθυνη Περιφέρεια, ότι υπάρχουν αυτές οι υψηλές τιμές ήρθαμε σε επαφή με το ΚΤΕΛ για να ενισχύσουμε γραμμές όπου ο λαός μας θα μπορεί με μειωμένο κόμιστρο να μεταφέρεται από και προς την ύπαιθρο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρτίδης εξηγώντας πως από την επιδότηση του 25% επί της αρχικής τιμής του κομίστρου, το 20% το καλύπτει η Περιφέρεια ενώ το υπόλοιπο 5% το ΚΤΕΛ.  

«Πήραμε αυτές τις διαδρομές όπου έχουμε φτωχούς κατοίκους στα χωριά, γιατί ο κόσμος πλέον δοκιμάζεται και αντιμετωπίζει προβλήματα και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε και να επιδοτήσουμε τις διαδρομές. Το ΚΤΕΛ συμφώνησε με τη διαπραγμάτευση και το ευχαριστούμε πολύ γιατί και το ίδιο θέλει να βοηθήσει τους πολίτες μας» συμπλήρωσε ο ίδιος. 




Εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η επιδότηση ο κ. Κουρτίδης ανέφερε πως αν μέχρι πρότινος ένας πολίτης πλήρωνε 1 ευρώ για το εισιτήριο του λεωφορείου, πλέον θα καταβάλει 75 λεπτά, ενώ το μέτρο της επιδότησης έλαβε έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ άμεσα. Σε πρώτο στάδιο ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 60.000 ευρώ, ενώ το μέτρο της επιδότησης έλαβε έγκριση μέχρι τον Αύγουστο, αν και όπως τόνισε ο κ. Κουρτίδης στόχος είναι να μετατραπεί σε ένα θεσμό και να συνεχιστεί. 

«Οι διαδρομές από και προς τα χωριά όσο πάνε και χειροτερεύουν, ο κόσμος στα χωριά μειώνεται. Δεν υπάρχει στα χωριά μας ο κόσμος που υπήρχε παλιά. Χρόνο με το χρόνο φεύγουν στο εξωτερικό και για το ΚΤΕΛ οι διαδρομές είναι ασύμφορες και υποχρεώνεται να κόψει πάρα πολλές διαδρομές από και προς τα χωριά. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουμε τη ζήτηση, και προτρέπουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες από το να επιλέγουν το αυτοκίνητο» συμπλήρωσε ο κ. Κουρτίδης, υπογραμμίζοντας πως το ΚΤΕΛ Ξάνθης διαθέτει σύγχρονα λεωφορεία τα οποία προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.




«Δεν κάνουμε διάκριση σε κανέναν, αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε σαν Περιφέρεια τον δοκιμαζόμενο πολίτη» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, σε μια αποστροφή του λόγου του. 

Τα 8 δρομολόγια που θα λάβουν την επιδότηση του 25% είναι τα εξής: 

Φθηνότερο εισιτήριο για τα χωριά της Ξάνθης

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα