Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πως να βοηθήσετε έναν νέο γονιό

Κοινοποίηση

Πως να βοηθήσετε έναν νέο γονιό

Είναι πολύ δύσκολο να βλέπετε έναν κοντινό σας άνθρωπο να παιδεύεται με το μεγάλωμα ενός μωρού και να μην μπορείτε να βοηθήσετε με κάποιον τρόπο… ή μήπως υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε; Παρακάτω θα βρείτε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε έναν νέο γονιό.

Βοηθήστε με τις δουλειές

Από τις μεγαλύτερες βοήθειες που μπορείτε να προσφέρετε, είναι να βοηθάτε με τα οικιακά και τις διάφορες μικροδουλειές. Πείτε ποιες μέρες είστε διατεθειμένοι να μαγειρεύετε, να βάζετε μία σκούπα, να ξεσκονίζετε τα πιο προφανή σημεία του σπιτιού, να ποτίζετε τα λουλούδια, να ταΐζετε τυχόν κατοικίδια ή -αν έχει σκύλο- να τον βγάζετε βόλτα. Προσέξτε να μην εξαντληθείτε από τις δουλειές και να θυμάστε ότι όση βοήθεια και να προσφέρετε, πολλή ή λίγη, είναι πολύτιμη για τον νέο γονιό.

Βοηθήστε με τα ψώνια

Μπορείτε να συζητήσετε με τον γονιό και να του πείτε ότι είστε πρόθυμοι να πηγαίνετε να κάνετε κάποια ψώνια εκ μέρους του. Για παράδειγμα να παίρνετε λαχανικά και φρούτα απ’ τον μανάβη, να κάνετε τα ψώνια της εβδομάδας και να παίρνετε τα πράγματα που χρειάζεται το μωρό, όπως είναι οι πάνες και τα απορρυπαντικά για μωρά και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί.

Προσφερθείτε να προσέξετε το μωρό

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο νέος γονιός, ότι μπορείτε να προσέχετε το παιδί του κάποιες ώρες. Έτσι θα έχει χρόνο να κάνει κάποιες δουλειές, να ξεκουραστεί και να περάσει χρόνο με τον εαυτό του. Συζητήστε ποιες μέρες και ποιες ώρες μπορείτε να αναλαμβάνετε ευθύνες babysitter και πότε μπορούν να σας τηλεφωνήσουν και να σας ζητήσουν βοήθεια αν παρουσιαστεί ανάγκη.

Κάντε του παρέα

Ο νέος γονιός, πάνω απ’ όλα, είναι κοντινός σας άνθρωπος, που περνάει σημαντικές αλλαγές στην ζωή του. Φροντίστε να τον κάνετε να καταλάβει πως είστε εκεί για να ακούσετε τα προβλήματά του, να συζητήσετε για το πως νιώθει και να σας πει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τον ερχομό του μωρού.

Δώστε του τον χώρο του

Όσο καλές προθέσεις κι αν έχετε, μην γίνετε πιεστικοί. Μπορεί ο κοντινός σας άνθρωπος να επιθυμεί να περάσει χρόνο μόνος, του να αφουγκραστεί τις αλλαγές που έχουν συμβεί ή να περάσει ποιοτικό χρόνο με το μωρό του. Δηλώστε ότι είστε παρόντες και θέλετε να βοηθήσετε, αλλά προσέξτε να μην ξεπεράσετε τα όρια και να μην ανακατευτείτε στην ζωή του περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα