Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης στην Ξάνθη – Ξεκίνησαν οι παραγγελίες

Κοινοποίηση

Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης στην Ξάνθη – Ξεκίνησαν οι παραγγελίες

Με την τιμή του να διαμορφώνεται λίγο πάνω από το 1,40 ευρώ / λίτρο ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην Ξάνθη, με τις πρώτες παραγγελίες να καταγράφονται στα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιοχής και τις παραδόσεις να δρομολογούνται για το Σάββατο (15/10). 




Η ζήτηση προς το παρόν είναι «χλιαρή», και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν τόσο οι καιρικές συνθήκες, καθώς εντός πόλης αλλά και στα πεδινά το θερμόμετρο παραμένει σε καλά για την εποχή επίπεδα, ενώ και οι καταναλωτές παραμένουν συγκρατημένοι αλλά και προβληματισμένοι ως προς τη μέθοδο θέρμανσης που θα επιλέξουν. 

Μεγάλη ζήτηση για σόμπες 

Στην περιοχή καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για σόμπες ξύλου αλλά και πετρελαίου, με τους καταναλωτές να στρέφονται προς τα καυσόξυλα παρά το γεγονός πως η τιμή τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι. 

Όπως μεταφέρουν οι επαγγελματίες της αγοράς, υπάρχει και λίστα αναμονής ως προς την παράδοση νεών σομπών, ακριβώς λόγω της αυξημένης ζήτησης. 




Ξεκίνησε η διάθεση καυσόξυλων 

Παράλληλα ξεκίνησε και η διανομή καυσόξυλων από το Δασαρχείο Σταυρούπολης, στην ορεινή Ξάνθη, σε κατοίκους της περιοχής οι οποίοι λαμβάνουν από 5 χωρικά σε χαμηλότερη τιμή. 

Η διάθεση των καυσόξυλων ξεκίνησε αρχικά από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ενώ δικαίωμα χρήσης των χωρικών στη χαμηλότερη τιμή έχουν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα