Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Σπαραγμός στο «τελευταίο αντίο» στον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

Κοινοποίηση

Σπαραγμός στο «τελευταίο αντίο» στον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη αποχαιρετούν αυτή την ώρα, σε κλίμα οδύνης, η οικογένεια, οι συναθλητές, οι φίλοι, μεταξύ αυτών ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.




Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πέθανε σε ηλικία 42 ετών μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Τον επίλογο του προσωπικού του δράματος, έγραψε ο ίδιος, σε μια τελευταία ανάρτησή του στο Facebook, η οποία δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής και, μεταξύ άλλων, ανέφερε : «…Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις πανανθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».




Ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας γέμισε από νωρίς με στεφάνια για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τόσο από τον κόσμο του αθλητισμού, όσο και από τον πολιτικό.

Πίσω από το φέρετρο, μαυροντυμένη και κρατώντας ένα κόκκινο λουλούδι, η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη είχε το χέρι της ακουμπισμένο πάνω στο φέρετρο το οποίο ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Δίπλα της ο πατέρας του Αλέξανδρου, ο οποίος συντετριμμένος φώναζε «Αϊτέ μου σου ‘κόψαν τα φτερά», ενώ η αδελφή του δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει. 

Σπαραγμός στο «τελευταίο αντίο» στον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

Σπαραγμός στο «τελευταίο αντίο» στον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η Ομοσπονδία του Τάε Κβον Ντο, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, αλλά και πολλοί ακόμη έστειλαν ένα στεφάνι στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.




Η σορός μπήκε στην εκκλησία υπό τους ήχους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος και εκτίθεται αυτή την ώρα προς αποχαιρετισμό. Στις 16:00 θα ακολουθήσει η εξόδιος και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Τραγικές φιγούρες φιγούρες τα μέλη της οικογένειας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Σύμφωνα με το thestival, η αδερφή της γιαγιάς του Αλέξανδρου Νικολαΐδη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της πάνω από το φέρετρο, ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ ο θείος του λύγισε μιλώντας στους δημοσιογράφους για τον πολυαγαπημένο του ανιψιό, κάνοντας αναδρομή στις δεκάδες μάχες που έδωσε στα μεγαλύτερα τουρνουά του τάε κβο ντο σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα