Σταυρούπολη: Βραβεύτηκαν οι μαθητές από τον Τάσο Κοντογιαννίδη [ΦΩΤΟ]

Σταυρούπολη: Βραβεύτηκαν οι μαθητές από τον Τάσο Κοντογιαννίδη [ΦΩΤΟ]

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης 

Η απονομή των σχολικών βραβείων σε μαθητές της Σταυρούπολης, στην ορεινή Ξάνθη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (21/10) από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Τάσο Κοντογιαννίδη. 

Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε την περίοδο 2002-03 και φέτος συμπληρώνει αισίως δύο δεκαετίες ζωής. 

«Για μια ακόμη χρονιά απονέμουμε τα βραβεία που έχουν σκοπό την ενίσχυση των αριστούχων και των άπορων μαθητών» τόνισε μεταξύ άλλων ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή. «Παράλληλα ωστόσο τα βραβεία έχουν έναν ακόμη σκοπό. Την καλλιέργεια του πνεύματος ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών, την απόκτηση γνώσεων, την πρόοδο και την προκοπή τους» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Σταυρουπόλεως Απόστολος Ελευθεριάδης, η διευθύντρια  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ Μάλαμα Σιδηροπούλου,  εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και γονείς των παιδιών. 

Σταυρούπολη: Βραβεύτηκαν οι μαθητές από τον Τάσο Κοντογιαννίδη [ΦΩΤΟ]

Σταυρούπολη: Βραβεύτηκαν οι μαθητές από τον Τάσο Κοντογιαννίδη [ΦΩΤΟ]

«Θέλω να συγχαρώ εκείνους που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και τους εύχομαι να έχουν, δύναμη, υπομονή, και κουράγιο, για να περατώσουν με επιτυχία τους σπουδές τους αλλά να πετύχουν μετά και την επαγγελματική τους αποκατάσταση» ανέφερε ο κ. Κοντογιαννίδης. «Καθιέρωσα αυτά τα βραβεία για να ευχαριστώ τον όμορφο τόπο αυτόν που με γέννησε και το σχολείο που με πλούτισε με γνώσεις στα νεανικά μου χρόνια για να με κάνουν χρήσιμο άτομο στην κοινωνία. Και κατά δεύτερον να τιμήσω τα παιδιά της περιοχής, που σιγά, σιγά ξεδιπλώνουν τα φτερά τους για να πετάξουν στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος στη σύγχρονη σκληρή κοινωνία» σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Οι μαθητές παρέλαβαν τα βραβεία τους με ενθουσιασμό, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους προς τον πρόσωπο του κ. Κοντογιαννίδη ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να βοηθάει στην περιοχή και να παράλληλα να προβάλει την Ξάνθη και να αναδεικνύει την ιστορία της. 

Ο κ. Κοντογιαννίδης, εκτός από τα  χρηματικά βραβεία, κάλυψε και τα έξοδα της ετήσιας σχολικής  εκδρομής πρόσφερε διάφορα δώρα σε όλα τα παιδιά που είναι φτωχών οικογενειών, ενώ πρόσφερε και σημαντικό χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθη.

Μήνυμα από την ΠτΔ

Στην εκδήλωση  απηύθυνε με μήνυμα της χαιρετισμό η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στο οποίο τόνισε: 

«Με αισθήματα χαράς στις μαθήτριες και μαθητές της Σταυρούπολης Ξάνθης που ζουν και σπουδάζουν στον τόπο καταγωγής της μητέρας μου με τον οποίο με συνδέουν βαθύτατοι συναισθηματικοί δεσμοί διαμορφωμένοι από τα παιδικά μου ακόμη χρόνια. Θα ήθελα να συγχαρώ τους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ της σχολικής περιόδου 2021-2022 και να τους ευχηθώ καλό ακαδημαϊκό βίο καθώς και όλους τους μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν. Χάρη στην ευγενική χορηγία του συμπατριώτη μας  δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη τα βραβεία είναι και χρηματικά. Η αριστεία όμως στην εκπαιδευτική διαδικασία στην κατάκτηση της γνώσης είναι από μόνη της το πολυτιμότερο έπαθλο. Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.» 

Στη συνέχεια διαβάστηκαν συγχαρητήρια μηνύματα που απέστειλαν για τους επιτυχόντες, με ευχές και συμβουλές. 

Ο Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης που τους προέτρεψε να ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους με τον αθλητισμό, συνέστησε μελέτη στα μαθήματα για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη ζωή, τόνισε, τίποτα δεν χαρίζεται, αποκτάται και κατακτιέται μόνο με σκληρή εργασία. 

Ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, τους συνέστησε να είναι επιμελείς, να αποφεύγουν προκλητικές αντικοινωνικές συμπεριφορές, και να μην αγγίζουν τα ναρκωτικά, τη σύγχρονη μάστιγα που καταστρέφει τη νεολαία.                              

Οι βραβευθέντες μαθητές και μαθήτριες: Γεωργία Ελευθεριάδου, Κωνσταντίνα Κεφαλά, Ελένη Κεβεντζίδου, Μιχαέλα Γρηγοριάδου, Δημήτριος Πασχάλης, Ανδριάνα Γεκτίδου, Γρηγόριος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Καρασακαλίδης, Κυριακή Κουτελίδου, Συμέλα Πολυτσίδου.

*Φωτογραφίες: Σωφρόνιος Ποταλακίδης 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال