Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Στο φεστιβάλ του Λονδίνου η ταινία «Κοτόσουπα» από την Ξάνθη

Κοινοποίηση

Στο φεστιβάλ του Λονδίνου η ταινία «Κοτόσουπα» από την Ξάνθη


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Στο φεστιβάλ του Λονδίνου Lift-Off Global Network συμμετέχει η ταινία «Κοτόσουπα», τα γυρίσματα της οποίας έχουν πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη.




Η ταινία, που κυριολεκτικά σαρώνει τα βραβεία, θα διαγωνιστεί μαζί με άλλες 53 ταινίες ενώ οι δημιουργοί ζητούν την υποστήριξη των κατοίκων της Ξάνθης και σινεφίλ για να μπορέσουν να αυξήσουν τις πιθανότητες νέας διάκρισης. 

«Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για δύο εβδομάδες μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου στην κατηγορία FEATURES στην πλατφόρμα Vimeo και είναι το νούμερο 35  «CHICKEN SOUP». Αγοράζοντας το εισιτήριο σας με 12€ στον παρακάτω σύνδεσμο, έχετε πρόσβαση σε όλες τις ταινίες του διαγωνιστικού session και μπορείτε να ψηφίσετε την ταινία μας, ώστε να προχωρήσουμε και στα επόμενα στάδια» εξηγούν οι δημιουργοί της ταινίας. 

Το φεστιβάλ στηρίζει νέους δημιουργούς και τις ανεξάρτητες ταινίες, δίνοντας τη δυνατότητα να προβληθούν σε όλο τον κόσμο. 




Το σχετικό link είναι το εξής: https://checkout.liftoff.network/f-ft-sessions-october-2022/

Η «Κοτόσουπα» έχει αποσπάσει ήδη τη δεύτερη θέση στο Athens International Monthly Art Film Festival ενώ στο International Film Festival in Tokyo η ταινία ξεχώρισε και βραβεύτηκε για τα καλύτερα Soundtracks.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Μεριέμ είναι μια νεαρή κοπέλα, από τα πομακοχώρια, που μόλις έχει τελειώσει το Λύκειο. Το όνειρό της είναι να πάει να σπουδάσει ως δασκάλα, όμως οι γονείς της έχουν άλλα σχέδια. 

Καθώς οι γονείς της δεν εγκρίνουν το όνειρό της, κανονίζουν έναν γάμο, αλλά η επιθυμία της για σπουδές την κάνει να αντιστέκεται. 




Στο τέλος η Μεριέμ συμβιβάζεται, όμως ένα απρόοπτο γεγονός θα αλλάζει ριζικά την ζωή της. Το γεγονός αυτό θα τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της, αλλά θα έχει συνέπειες. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα