Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο στόχαστρο των Τουρκικών ΜΜΕ (ξανά) η Ξάνθη

Κοινοποίηση

Στο στόχαστρο των Τουρκικών ΜΜΕ (ξανά) η Ξάνθη

Ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός της Τουρκίας Haber Global κάνει λόγο για σκάνδαλο, αναφερόμενος σε περιστατικό με μπάλες ποδοσφαίρου, στις οποίες αναγραφόταν η λέξη «κοράνι» και πωλούνταν στην Ξάνθη.

«Σκανδαλώδες περιστατικό»




«Στην Ελλάδα βγήκαν προς πώληση μπάλες ποδοσφαίρου που έγραφαν πάνω, στα αραβικά, “κοράνι”» τονίζεται σε ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού.

«Μετά το σκανδαλώδες αυτό περιστατικό αμέσως επενέβη η μουφτεία Ξάνθης. Μετά τις αντιδράσεις η εταιρεία απέσυρε τα προϊόντα από την αγορά, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για λάθος στη μετάφραση» προστίθεται στο ρεπορτάζ.

Αναλυτικότερα, σημειώνεται ότι «Βγήκαν προς πώληση μπάλες ποδοσφαίρου που έγραφαν πάνω “Κοράνι”. Οταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο η εταιρεία έκανε πίσω. Το περιστατικό συνέβη στην Ελλάδα.

»Σε μαγαζί που πουλούσε παιχνίδια βγήκαν προς πώληση μπάλες ποδοσφαίρου που έγραφαν πάνω, στα αραβικά, “κοράνι”. Η μουφτεία Ξάνθης εντόπισε το περιστατικό και αμέσως κινητοποιήθηκε. Δια μέσω δικηγόρων η μουφτεία Ξάνθης ήρθε σε επαφή με τους αρμόδιους της εταιρείας, δηλώνοντας πως πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση».




«Σταμάτησε την πώλησή τους»

«Σύντομα, οι διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας έγιναν χιονοστιβάδα και μετά από αυτό έκανε πίσω. Σταμάτησε την πώλησή τους. Η εταιρεία που έχει έδρα την Αθήνα ανέφερε πως το περιστατικό συνέβη λόγω λάθους στη μετάφραση», καταλήγει το ρεπορτάζ.

Πηγή: tourkikanea.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα