Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα «Ματωμένα Χώματα» συγκίνησαν την Ξάνθη

Κοινοποίηση

Τα «Ματωμένα Χώματα» συγκίνησαν την Ξάνθη

Η ζωή του Μικρασιάτη Μανώλη Αξιώτη, που αφηγείται τις δοκιμασίες του στα «Ματωμένα Χώματα», μεταφέρθηκε στην σκηνή του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης την Παρασκευή (21/10).




Όπως αναφέρει ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης:

«Ένα θεατρικό αναλόγιο πάνω στο εξαίσιο μυθιστόρημα της Δ. Σωτηρίου, «Ματωμένα Χώματα», ένα λογοτεχνικό κείμενο μνήμης, οδύνης και ελπίδας από τις περιπέτειες και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού στη Μικρασία. 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή οι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού σχολείου ζωντάνεψαν με τις συγκινητικές αφηγήσεις τους το χρονικό της καταστροφής στις χαμένες πατρίδες. Υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Σταύρου Ράικου.

Συνοδευμένο από υπέροχους μουσικούς, όπως ο Στάθης Βασιλειάδης, ο Γιάννης Κοτσάμπασης, ο Βασίλης Παπαμιχαήλ, Ο Δημήτρης Λεβάκης, η Ελπίδα Τσαπατώλη και Πηνελόπη Καζανά. 




Τα θερμά μας συγχαρητήρια για τις προσπάθειες και το υπέροχο αποτέλεσμα στους εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και τους μουσικούς. 

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα