Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα στοιχεία που «έκαψαν» τη μητέρα της 12χρονης

Κοινοποίηση

Τα στοιχεία που «έκαψαν» τη μητέρα της 12χρονης

Η σύλληψη της μητέρας της 12χρονης που βίαζαν και εξέδιδαν στον Κολωνό σήμανε καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η μητέρα συνελήφθη με την κατηγορία της μαστροπείας μετά από ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση το οποίο και εκτελέστηκε, με τη γυναίκα να οδηγείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.




Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες ακόμη και για την πιθανότητα οργανωμένου κυκλώματος παιδοφιλίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για τη σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες. Το γεγονός, όμως, πως η κύρια κατηγορία που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του 53χρονου που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα σημαίνει ότι θεωρεί ότι το κοριτσάκι εκδιδόταν με τη συμβολή της μητέρας του.

Ο 53χρονος είχε ουσιαστικά φωτογραφίσει ένα άτομο από το περιβάλλον της 12χρονης ότι ήξερε τα πάντα και πως ήταν εκείνο το οποίο είχε δημιουργήσει το προφίλ του παιδιού στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να βρίσκει «πελάτες». 

Η 37χρονη μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης, θα οδηγηθεί το πρωί της Πέμπτης (13.10.2022)  στον εισαγγελέα, κατηγορούμενη για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα σε αυτή την σοκαριστική υπόθεση.




Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στο Mega ανέφερε σχετικά: «Μετά την αποκάλυψη ότι και η μητέρα ήταν εμπλεκόμενη στην σεξουαλική εκμετάλλευση και την μαστροπεία της 12χρόνης προκύπτουν ερωτήματα τι αφορούσαν οι συνεννοήσεις της μητέρας με τον 53χρονο. Αν αφορούσαν άλλου είδους διαπραγματεύσεις  και άλλου είδους μεθοδεύσεις ώστε να συγκαλυφθεί εν συνόλω το ζήτημα».

Οσον αφορά στον πατέρα ανέφερε ότι εμφανίζεται περιοδικά στην οικογένεια, αλλά πρόκειται για μία οικογένεια με πολλές προβληματικές συνιστώσες και με μηδενική εποπτεία στα παιδιά.

Τα στοιχεία που οδήγησαν την ανακρίτρια στο ένταλμα σύλληψης

Πολλά ήταν τα στοιχεία τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία και άνοιξαν τον δρόμο για τη σύλληψη της μητέρας της 12χρονης.

Η μητέρα φέρεται να είχε πολλές και συχνές επαφές με τον 53χρονο. Χαρακτηριστικά έχουν εντοπιστεί πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς και ανταλλαγή sms μαζί του.

Επίσης βρέθηκαν τακτικά εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της από τον κατηγορούμενο. Εκείνο που απασχολεί τους αστυνομικούς και γι’ αυτό καλούνται να το διερευνήσουν είναι ότι τα ποσά αυτά που φέρεται να λάμβανε ως εμβάσματα η μητέρα συμπίπτουν με τα ποσά που φέρεται να κατέθεσε η 12χρονη στους αστυνομικούς ότι πλήρωναν οι «πελάτες» – βιαστές της.

Σύμφωνα με το Mega η μητέρα του παιδιού δεν φαίνεται να ξαφνιάστηκε όταν η θεία της 12χρονης της μίλησε για τα σοκαριστικά και χυδαία μηνύματα που είχε δει στο κινητό και τα οποία συνέβαλαν να βγει στο φως η υπόθεση.




Σημαντικό ρόλο έπαιξε και τα όσα ανακοίνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού». Όπως αναφέρει είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης από τις Αρχές Σεπτεμβρίου, όμως τόσο η 12χρονη όσο και οι  γονείς της αρνήθηκαν να μιλήσουν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «αρχές Σεπτεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα. Δόθηκαν άμεσα οι απαραίτητες κατευθύνσεις και υπήρξε αίτημα για να μιλήσουν οι άνθρωποι του Οργανισμού με το παιδί και τους γονείς, ώστε να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη. Αλλά, το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού. Μη έχοντας στοιχεία, το Χαμόγελο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης όμως και τη σχετική έρευνα που έγινε στα αρχεία του Οργανισμού, διαπιστώθηκε ότι η ανώνυμη καταγγελία που είχε λάβει αφορούσε την ίδια ανήλικη».

Η μητέρα της 12χρονης το απόγευμα της Τετάρτης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και μαζί της πήρε και τα τρία από τα οκτώ παιδιά της.




Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα εξεταστούν και τα οκτώ παιδιά της από ιατροδικαστές, παιδοψυχολόγους, ενώ θα καταθέσουν. Από το σπίτι της μητέρας έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα και usb που εκτιμάται ότι περιέχουν στοιχεία.

newsit.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα